Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lukkede dører for Høiby?

Advokat John Christian Elden vil vurdere å kreve at rettssaken mot hans klient Espen Høiby, Mette-Marits bror, går for lukkede dører når den starter i Kristiansand tingrett mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Espen Høiby er tiltalt for legemsbeskadigelse mot sin eks-kjæreste under en fest 1. september i fjor. Saken har fått svært mye oppmerksomhet i media fordi Høiby er kronprinsesse Mette-Marits bror. Ifølge forsvareren er mange av de opplysningene som er kommet ut uriktige.

- Det er medias oppmerksomhet og ikke saken i seg selv, som har vært en belastning for Høiby. Det at han blir framstilt som en offentlig person, noe han ikke er, er en stor belastning, sier Elden til NTB.

Elden er kraftig overrasket over oppslagene som er trykket, spesielt i ukebladet Se og Hør. Nå vurderer Elden å reise begjæring om at rettssaken i tingretten skal gå for lukkede dører når den starter mandag.

- Vi vil nok ta dette opp når saken starter. De siste dagenes oppslag i Se og Hør er i så fall noe som vil bidra kraftig til en slik begjæring, sier Elden.

(NTB)

BAK LUKKEDE DØRER? Advokat John Christian Elden vurderer å be om at rettssaken mot Mette-Marits bror, Espen Høiby, behandles bak lukkede dører. Foto: SCANPIX