Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lukkede dører i Tina-saken

STAVANGER (Dagbladet.no): Politiet ba om lukkede dører under fengslingsmøtet i ettermiddag. En kjennelse er ikke ventet før i kveld eller i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter to timer og tjue minutter bak lukkede dører var politiet og forsvarer ferdige med å legge fram sine synspunkter. En kjennelse er tidligst ventet i kveld, eller i morgen tidlig. Ryfylke herredsrett ved sorenskriver Christian Wyller trakk seg tilbake for å vurdere saken. Politiet har bedt om fire ukers varetekt.

Lukkede dører

Fengslingsmøtet startet klokka 14, og retten brukte bare ti minutter på å avgjøre at den skal gå for lukkede dører. Det har kommet fram nye opplysninger den siste tiden som kan skade etterforskningen dersom de blir offentlig kjent.

23-åringens forsvarer Atle Helljesen motsatte seg ikke at retten skulle gå for lukkede dører. Politiet ber om at den drapssiktede skal varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud. Sorenskriver Christian Fredrik Wyller fikk overlevert sju ringpermer med dokumenter i saken.

Politiet hadde planlagt nye avhør med 23-åringen i dag, men har utsatt avhøret til seinere. De regnet med at det ville ta så lang tid at de ikke ville bli ferdig før fengslingsmøtet.

I gårsdagens avhør opplyser politiet at de tok ham i løgn, og de valgte derfor å sikte ham for Tina-drapet 24. september i fjor.

23-åringens forsvarer tror politiet har bevis som de ikke har lagt fram. Det virker usannsynlig at politiet nå plutselig valgte å sikte samboeren som har vært deres hovedmistenkte i flere måneder.

- Siktelsen bygger på detaljer, sier advoakt Atle Helljesen til TV2 og legger til at han har vanskelig for å tro at politiet ikke har noe å bakhånd.

De har i månedsvis ventet på en rekke DNA-prøver av blant annet barnåler og gress. 23-åringens bil er en av seks biler som politiet har forsøkt å DNA-knytte til drapsstedet på grunn av barnålfunn. DNA-resultatene var ventet hvert øyeblikk, og politiet bekreftet i går at noen resultater allerede foreligger.

Politiet holder en pressekonferanse når fengslingsmøtet er over. Utviklingen i Tina-saken følger du her på Dagbladet.no i hele dag.

Ifølge Stavanger Aftenblad begynte etterforskerne å planlegge hardkjøret mot samboeren allerede i mai. De har hele tiden ment at samboeren kan ha vært drapsmannen, men var inntil da uten bevis. Tina-etterforskerne ønsket å endelig sjekke mannen ut av saken - eller sikte ham for drapet.

Samtlige 30 personer i Tina-gruppa måtte lese grundig gjennom de fem avhørene av kjæresten. I et allmøte kun viet ham, ble samtlige bedt om å komme med innspill til nye avhør. Disse nye avhørene ble utsatt flere ganger fordi DNA-resultatene lot vente på seg. Det første avhøret ble utført like etter sommerferien, og de siste i går klokka 09. Fire og en halv time seinere ble han siktet for Tina-drapet. I mellomtida var Tinas pårørende underrettet.

- Jeg håper bare politiet kan bevise dette, sier Tinas far, Oddvar Jørgensen, til Dagbladet.no.

Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen, og hennes ektemann nekter å tro at 23-åringen har utført drapet. - Før politiet har med håndfaste bevis, kan vi ikke tro at siktelsen er riktig, sier ekteparet til Dagbladet.no. I året som har gått siden drapet 24. september har 23-åringen sørget sammen med ekteparet og framstått som en kjærlighetsfylt og sorgtung kjæreste.

- Livet vil aldri mer bli det samme uten solstråla mi, skrev 23-åringen i et brev som ble lest opp i Tinas begravelse.

Tina-saken:

2000:

 • 24.9: Tina Jørgensen (20) forlater kjæresten sin etter en krangel i Stavanger sentrum like før klokka 02.
 • 25.9: Kjæresten melder henne savnet i 19-tida.
 • 27.9: Politiet anser forsvinningen som en kriminalsak og starter letinga. En rekke personer mener at de kan ha sett Tina natta hun forsvant. Det finnes ingen sikre spor etter 20-åringen.
 • 26.10: Mens de arbeider med en annen kriminalsak, undersøker politiet en kum ved Bore kirke i Klepp. Der finner de den drepte Tina Jørgensen. Obduksjonen viser at hun døde av stump vold mot hodet. De finner ikke spor etter seksuelt misbruk.
 • 31.10: En industrisekk funnet i kummen knytter drapet til en anleggsplass under Bybrua - 200 meter fra Tinas hjem. Politiet sperrer av området som trolig er stedet hvor 20-åringen ble drept.
 • 3.11: Tinas kjæreste Trond Flaa og en fullsatt Hinna kirke tar farvel med Tina.

2001:

 • Mai: Etterforskerne begynner planlegginga av en siste offensiv mot Tinas samboer som de mistenker kan være gjerningsmannen.
 • Juni: Politiet sender barnåler de har funnet i bagasjerom til undersøkelser - blant annet fra samboeren bil. Dersom nålene kommer fra samme tre som nålene som ble funnet i industrisekken, kan de ha bevis mot drapsmannen.
 • 22.10: Politiet opplyser at de venter barnål-DNA innen få uker.
 • 31.10: Politiet avhører og sikter den 23-årige samboeren for drapet på Tina Jørgensen. De forteller at han i avhør har gitt motstridende opplysninger og at han ikke har alibi for drapstidspunktet.
 • 1.11: 23-åringen avhøres videre og framstilles for varetekt.
<B>I SORG:</B> Kjæresten, som nå er siktet for drapet på Tina Jørgensen, står her sammen med Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen, under en minnehøytidlighet like ved stedet der Tina ble funnet.
SJOKKERT:</B> «Vi har alltid stolt på ham», sier Tinas mor om datterens kjæreste.
DREPT:</B> Tina Jørgensen
Hele Norges coronakart