- Lukkede miljøer er alltid skumle

TV2-pastor og hovedpastor i Filadelfia-menigheten i Oslo, Egil Svartdahl, tror ikke Pinsebevegelsen blir skadelidende av drapssaken i Knutby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil tro folk skjønner at det kan være råtne egg på alle brett. Her hjemme kjenner folk pinsemenigheten godt nok til å se at det som har foregått i Knutby ikke står fram som en norm, sier Egil Svartdahl, som ikke har personlig kjennskap til pastor Helge Fossmo eller pinsemenigheten i Knutby.

- Min kjennskap til saken begrenser seg til det jeg har lest og hørt i mediene, sier Svartdahsom føler at han sitter for langt unna til å trekke konklusjoner, men han har gjort seg noen tanker om det såkalte pinsevenndrapet i Sverige.

- Først og fremst er saken dypt tragisk. Slik jeg oppfatter det, har menigheten i Knutby sekteriske tendenser. Lukkede miljøer er alltid skumle, både når det er snakk om religiøse og politiske grupper, sier han.

Svartdahl understreker at pinsebevegelsen i Norge er svært opptatt av å være åpen.

- Ut fra det pressen har skrevet om menigheten i Knutby, skjønner jeg godt at pinseledere i Stockholm føler behov for å reagere.