Lukker dørene for salgssjefen

Etter tautrekking fikk Forsvarets salgssjef med seg komitéen på å lukke dørene.

HEMMELIG FORKLARING: Kommandørkaptein Odd-Stein Sundling Melsæter vil i dag forklare seg bak lukkede dører. Foto: Forsvaret
HEMMELIG FORKLARING: Kommandørkaptein Odd-Stein Sundling Melsæter vil i dag forklare seg bak lukkede dører. Foto: Forsvaret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det avklart at de to offiserene i Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO) som direkte har håndtert salgene av båter til Vest-Afrika skal komme og forklare seg for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Høringen blir dermed utvidet og starter nå i dag, i stedet for i morgen slik planen var tidligere.

- Høringen torsdag blir også åpen, sa kontrollkomitemedlem Gunvor Eldegard (Ap) til Dagbladet da.

Men siden har det etter det Dagbladet forstår vært tautrekking internt i komiteen om hvordan dette skulle organiseres. Forsvarets tidligere salgssjef Odd-Stein Sundling Melsæter takket først ja til å komme og forklare seg bak lukkede dører.

Uttalte seg Men i forrige uke avslørte Dagbladet at Melsæter i tillegg til å være helt sentral i salgene også hadde fått en sentral jobb i forhold til oppryddingen og gjennomgangen som Søreide har lovet Stortinget. I denne saken uttalte Melsæter seg om hvorfor han ikke ville svare Forsvarsdepartementets revisorer om salget av F-5 jagerfly til et privat selskap.

Deler av komiteen mente at siden Melsæters navn nå var offentlig kjent, og det at han selv har uttalt seg offentlig gjorde at det ikke lenger var behov for lukkede dører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer