Lukrativt lovbrudd

OSLO/GRIMSTAD (Dagbladet): Politiet gikk inn og stengte Espen Sperres søndagsåpne butikk i Grimstad. Nå venter butikkeieren spent på hvordan han blir straffet. - Selv en bot på 15000 kroner vil gjøre det lukrativt for meg å holde åpent, sier Sperre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå åpner Søndags-Rimi

Rema truer med å åpne alt

Espen Sperre eier og driver en Spar-butikk i Grimstad sentrum. Butikken har vært åpen på søndager i mange år. Men lokalet er 400 kvm stort, og dermed ulovlig - på søndager.

Tåpelig lov

Sperre sier rett ut at han mener «Brustad-bua» er noe av det tåpeligste norsk lovverk har å by på. Han bestemte seg for å demonstrere mot den nye loven på dens første virkedag. Han rakk å holde åpent i fem timer før politiet slo til og stengte lokalene.

Butikkeieren har én million kroner i årlig brutto fortjeneste på å holde søndagsåpent. - Men jeg er langt fra den eneste skadelidende. Unge butikkansatte, hovedsakelig studenter, taper lønn fordi de etter den nye loven ikke får jobbe på søndager. Dessuten taper kundene. Jeg har inntil 1500 kunder hver søndag, hevder Sperre.

Tåler bøter

- Det finnes to lovlige «Brustad-buer» i kommunen. Men de ligger i hver sin geografiske ytterkant. Min butikk er det eneste alternativet i sentrum. At ikke jeg får holde åpent på søndager er overformynderi og barnehagementalitet på sitt verste, mener Espen Sperre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer