Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Luksus i lufta

For første gang på over 15 år landet et fly av typen Concorde på norsk jord i går. Verdens suverent raskeste passasjerfly fraktet 100 nordmenn til Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omveltningene i luftkorridorene så ikke ut til å bekymre noen - det eksklusive flyet tok av to minutter før tida.

«Once in a lifetime» er Concordens motto. Prisen du betaler for å bryte lydmuren, er noe få er villige til å betale mer enn én gang. Likevel kunne purser Hubert Jorrisen fortelle Dagbladet at på ruteflygningene mellom Paris og New York, kjenner besetningen de fleste av passasjerene igjen.

- Forrige uke fløy skuespilleren Brad Pitt med oss, og like før det Barbara Streisand, sier Jorrison.
Men da han hilste på det norske reisefølget, som blant annet inneholdt kvinnelige reiseledere, humret han at han nok ville huske denne flighten også.

Det norske ekteparet Leif Einar og Kari Feiring var blant de reisende med Air Frances Concorde i går.
Til tross for at flygningen er så kort at maten de får servert er kald, mener de det er vel verdt å betale noe mer enn ved en ordinær chartertur. Ingen av de reisende ville fortelle hva paristuren kostet, men for den van- lige flygningen over Atlanteren punger folk gladelig ut 70 000 kroner.

<B>VERDENS RASKESTE:</B> Det dundret godt i bakken da Air Frances Concorde tok av fra Gardermoen i går. I en hastighet av 2 mach. (ca. 2100 km/t) ble det bare tid til kald servering ombord på turen til Paris.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media