Luksus-prostituert fradømt 2,5 mill.

En Oslo-kvinne (45), forretningsdrivende og prostituert, er dømt til tre års fengsel og inndragning av 2,5 millioner kroner tjent på kriminell virksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

45-åringen ble funnet skyldig i grovt narkotikaforbrytelse og helerier. Kvinnen ble imidlertid frifunnet for tiltalen om at huset hennes i Holmenkollveien var kjøpt for svarte penger. Nå kan det likevel gå tapt i inndragningsbeløpet til staten.

Kvinnen klarte ikke å overbevise dommerne om at et mange-millionersforbruk skulle stamme fra legal virksomhet, som luksusprostitusjon, lån og varesalg.

-  Vi er kommet til at 45-åringen i perioden 1996 til 2004 har forbrukt ca. 2,5 millioner kroner mer enn hva som har vært hennes sannsynlige inntekter, konkluderer tingretten.

Kvinnen, som en har fortid som håndballspiller på toppnivå, forklarer deler av forbruket med at hun har pusset opp huset sitt i Holmenkollveien.

Hadde rike kunder

-  Etter rettens vurdering har kvinnen sannsynliggjort at hun har fått noe respons på sitt tilbud om å bytte håndverkstjenester mot intimmassasje, mener dommerne.

Retten bemerker at det er knyttet usikkerhet til hva tiltalte egentlig har tjent på prostitusjon. Tiltalte har forklart at hun kan tjene 9000 kr dagen.

-  Jeg får også lån av rike kunder, i størrelsesorden 200 000 kr. Disse lånene betaler jeg bare delvis tilbake, forklarer hun.

En kriminell livsstil

Tingretten mener det foreligger bevis for omsetning av narkotika, grovt bedrageri og ågervirksomhet.

-  I forbindelse med tiltaltes utlånsvirksomhet finner vi dessuten godtgjort at tiltalte truet en låntaker med bruk av torpedo. Låntakerens barn ble også trukket inn. Hun har flere ganger grovt utnyttet personer som har vært i en vanskelig situasjon.

Vi har etter dette funnet det godtgjort at tiltalte er en person med kriminell livsstil. Retten kan slutte seg til lagmannsrettens uttalelse i en dom mot kvinnen fra 1998 om at «hennes atferd de seinere år må oppfattes som utslag av hardkokt yrkeskriminalitet».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer