Luksus-yachten fra kronprinsfamiliens ferie spores til skatteparadis

- Vi har ikke en eneste fridag mellom begynnelsen av mai og slutten av august, sier kapteinen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 50 meter lange yachten «Mia Elise» som kronprinsparet ferierte om bord i, seiler under bekvemmelighetsflagg i skatteparadiset Caymanøyene. Den er eid av det anonyme selskapet TT164 på øygruppa.

Det viser dokumenter Dagbladet har innhentet fra flere internasjonale skips- og selskapsregistre. Luksusyachten, som også går under navnet «Arabella», ble bygget i 2010.

Yachten er internasjonalt omtalt for sitt luksuriøse interiør og design og kommer med vannscooter, lettbåter, treningssenter, svømmebasseng, spisesal, dykkeutstyr, seks soverom, soldekk og profesjonelt mannskap.

Hemmelig Kommunikasjonssjefen ved Slottet, Marianne Hagen, ønsker ikke å kommentere kronprinsfamiliens private program og ferie, men bekrefter at de ikke har leid og betalt yachten selv.

Utleierne av båten, selskapet Rentabo, vil heller ikke kommentere kronprinsparets reise. 

- Vi gir ikke ut slik informasjon. Ferietid er privattid, sa Christa Wild i Rentabo til Dagbladet i forrige uke.

- Varsellampene bør lyse Ukeprisen for yachten er to millioner kroner, ifølge Se og Hør. Det er like mye som kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit disponerer etter at utgiftene til å drifte Skaugum gård er dekket, ifølge Slottet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.