Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Luksuscruise til sydenpris

Chartercruisene er årets storslager. Aldri har du fått flere tilbud. Aldri har det vært billigere. Flere titusener nordmenn drar på cruise for første gang i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I årtier har Norge vært reisemål for rike cruisepassasjerer, mens de fleste nordmenn har måttet nøye seg med å drømme om en luksus som har vært uoppnåelig.

Nå trenger du ikke lenger nøye deg med drømmen. Du kan komme deg på cruise uten å måtte vrenge lommeboka. En tur til Barbados koster under 4000 kroner per uke.

Dermed er cruise blitt et alternativ til de tradisjonelle charterturene til Syden. Og Ola og Kari nordmann vet å sette pris på tilbudet. Vi tør å reise lenger, og vi tør å prøve noe nytt.

Middelhavet neste

De fleste drar til Middelhavet, der turene er rimeligst og reisen er kortest.

Men et toukers cruise i Karibia koster heller ikke all verden. Under 9000 kroner er den laveste prisen for to uker i Florida/Mexico.

De fleste cruisepakkene i Middelhavet koster om lag halvparten av tilsvarende ferie i Karibia. Men det finnes unntak, og du gjør klokt i å sammenlikne tilbudene. Operatører som hovedsakelig selger cruise, er ofte noe dyrere fordi de må betale langt mer per flysete enn charterselskapene. Dessuten må de ha større fortjeneste per solgte reise fordi dette er deres hovedprodukt.

Enorm etterspørsel

- Dette har medført at vi både har måttet utvide tilbudet og har kunnet senke prisene, sier salgsleder Svein Erik Bjørheim i Saga Solreiser til Dagbladet.

- Chartercruise er et av våre store satsingsområder, sier administrerende direktør Petter Asperud i Vingreiser.

Stadig flere lar seg friste av Karibia, der gjennomsnittstemperaturen er tett oppunder 30 grader året rundt. Avganger til Florida er fullbooket i lang tid før avreise.

Og når prisene er halvert de siste åra, sier det seg selv at cruise er populært.

Kombinasjonscruise

Frykter du at to uker om bord på et cruiseskip, avbrutt av organiserte turer i land, kan bli kjedelig?

Da kan du velge såkalte kombinasjonsturer. Du kan eksempelvis fly til Mallorca, dra på en ukes cruise, for deretter å gå i land og oppholde deg en uke på hotell. Velger du den billigste varianten, er prisen 6595 kroner. Det dyreste alternativet koster 9000 kroner, og da er du innlosjert på et meget godt hotell.

DRØMMEN: Ferie om bord på et cruiseskip har nok vært drømmen for mange. Nå er prisene på et nivå som gjør at mange har muligheten til å realisere drømmen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!