Villa Ringiåsen:  Selges med 70 prosent rabatt. Foto: Brækhus Dege Advokatfirma
Villa Ringiåsen: Selges med 70 prosent rabatt. Foto: Brækhus Dege AdvokatfirmaVis mer

Luksuseiendom selges med 70 prosent rabatt

Skipsreder Klaveness' palass blir solgt for 20,1 millioner kroner dersom det ikke kommer nye budgivere før retten har stadfestet budet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Skipsreder Klaveness' palass på 1.500 kvadratmeter har en anslått byggekost på 63 millioner, men panthaver har akseptert et bud på 20,1 millioner.  

Ønsker budet stadfestet - Budet på 20,1 millioner kroner er oversendt retten for stadfestelse etter at panthaver har sagt at de ønsker budet stadfestet, sier advokat Carsten Gunnarstorp i advokatfirmaet Brækhus Dege til Finansavisen.  

Han er medhjelper i forbindelse med tvangssalget av Vestmarkveien 131 i Bærum. Eiendommen ligger nær toppen av Ringiåsen med vid utsikt over jorder og enger rundt.  

Kjøpte eiendommen for 10,36 millioner Ifølge Finansavisen er det eiendomsutvikleren Stein Ødegård som er dagens eier. Han betalte 10,36 millioner kroner for eiendommen i 2004, samtidig som han pantsatte den for 16,5 millioner. Siden 2007 har det rast inn med utleggsforretninger, og eiendommen har vært på tvangssalg siden mai.  

Budkrig - Det første budet lød på 15 millioner, men dette ønsket ikke panthaver stadfestet. Så kom et nytt bud på 16 millioner som heller ikke ble ønsket stadfestet. Deretter kom et bud på 18 millioner som banken ønsket stadfestet, men da jeg orienterte de andre interessentene, ble det en budrunde som foreløpig har stoppet på 20,1 millioner, sier Gunnarstorp til Finansavisen. 

Nå løper en innsigelsesperiode på to uker før retten kan stadfeste budet. Ifølge Finansavisen vil det tidligst skje den 3. august.  

Gigantisk eiendom Den eventuelle kjøperen vil få en gigantisk eiendom å boltre seg på. Selve boligen har et bruksareal på 1.500 kvadratmeter, med primærrom på 1.285 kvadratmeter. Tomten er på 19,1 mål, og villaen ble bygget av skipsreder Klaveness da rederiet seilte på høyden midt på 1950-tallet. 

Flere økonominyheter Oljeprosjekter for 1.640 mrd er stoppet
Krever at Statoil-utbyttet halveres
Stygt børsfall i Kina