Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Luksusfellen»-Hallgeir om Sivs skattereform: - Ikke en veldig stor fan

Fjerner fradrag.

SKEPTISK: Økonom Hallgeir Kvadsheim er på Luksusfellen-innspilling, og har derfor ikke hatt anledning til å sette seg inn i statsbudsjettet i detalj, men han sier at han kjenner til prinsippet med trinnskatt, og at regjeringen har fulgt Scheel-utvalgets innstilling om å fjerne en rekke fradrag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKEPTISK: Økonom Hallgeir Kvadsheim er på Luksusfellen-innspilling, og har derfor ikke hatt anledning til å sette seg inn i statsbudsjettet i detalj, men han sier at han kjenner til prinsippet med trinnskatt, og at regjeringen har fulgt Scheel-utvalgets innstilling om å fjerne en rekke fradrag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siv Jensen kunne med stolt røst proklamere at ni av ti nordmenn kan forvente seg skattelette i forslaget til statsbudsjett 2016.

Den nye trinnskatten, som erstatter toppskatten, kommer etter en utredning Scheel-utvalget la fram i desember i fjor. Regjeringen har adoptert de fire trinnene, samt at flere fradrag skal vekk.

Ny skatt De nye innslagspunktene er som følger:

• 0,8 prosent på inntekt over 158 000 kroner.
• 1,6 prosent på inntekt over 224 900 kroner.
• 10,6 prosent på inntekt over 565 400 kroner.
• 13,6 prosent på inntekt over 909 500 kroner

Passerer bruttoinntekten din et av disse trinnene, øker beskatningen med angitt prosent på det overskridende beløpet. Tidligere slo det inn ytterligere 9 prosent på 550 500 kroner, og 12 prosent på 885 600.

- Ingen fan Økonom Hallgeir Kvadsheim er på Luksusfellen-innspilling, og har derfor ikke hatt anledning til å sette seg inn i statsbudsjettet i detalj, men han sier at han kjenner til prinsippet med trinnskatt, og at regjeringen har fulgt Scheel-utvalgets innstilling om å fjerne en rekke fradrag.

- Rent generelt er jeg ikke en veldig stor fan av at de skal fjerne alle fradragene. De er der for en grunn, sier han til Dagbladet.

Han legger til at han riktignok er en tilhenger av et forenklet skattesystem, men at fradragene som fases ut ikke nødvendigvis er en god ting.

- Politikerne sier at gruppene eller personene som i en eller annen form har blitt begunstiget, fortsatt skal få dette i form av støtte eller andre overføringer. Dette gjelder for eksempel folk som har store utgifter knyttet til sykdom. Men jeg tror ikke helt på de, og jeg tror heller ikke nettoeffekten blir lik null, sier Kvadsheim.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media