Luksushotell smadret i selvmordsangrep

11 drept. Nordmannen Jørn Christoffersen var på hotellet under angrepet.

TOTALSKADD:  Femstjernershotellet Pearl Continental er totalskadd etter et angrep i kveld. 11 personer har miste livet. Foto: Scanpix
TOTALSKADD: Femstjernershotellet Pearl Continental er totalskadd etter et angrep i kveld. 11 personer har miste livet. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): En kraftig eksplosjon smadret i kveld et femstjerners luksushotell i den pakistanske byen Peshawar nordvest i Pakistan.

Minst 11 personer er drept og 46 personer skadd, men disse tallene vil trolig øke, ifølge Sky News.

To av de skadde skal være utlendinger, men så vidt UD vet er det ingen nordmenn blant de skadde eller drepte.

Norske Jørn Christoffersen som jobber for FN var på hotellet da angrepet skjedde. Ifølge VG Nett var han på rommet sitt i fjerde etasje i bygningen da det smalt.

- Jeg slang meg ned på gulvet da kulene kom inn vinduet mitt. Så smalt det, og lys, vegger og tak gikk i tusen knas. Det ble helt bekmørkt, og det ble stille noen sekunder, sier til VG Nett.

Christoffersen kom imidlertid fra hendelsen uskadd.

Selvmordsangrep
Politiet forteller at væpnede menn i en bil fyrte løs mot hotellets sikkerhetsvakter før de krasjet inn i bygningen. En kraftig eksplosjon ble utløst i sammenstøtet.

De kjørte først inn hovedporten, der de angrep sikkerhetsfolk. Deretter kjørte de inntil bygget, sier politiinspektør Liaqat Ali, ifølge Sky News.

— Det var et selvmordsangrep, fastslår Peshawars politisjef Sefwat Ghayur.

Fem kilometer unna har Flyktningrådet, med ansvar for Pakistan og Afghanistan, sitt kontor.

- Det var en veldig kraft, vinduene dirret og gulvet ristet under oss, det kjentes som et jordskjelv, sier programdirektør Petr Kostohryz til Dagbladet.

Han forteller om ti angrep i byen den siste måneden.

- Taliban lovet en hevn for de militære styrkenes angrep i Swat-dalen, det er dem vi ser nå, tror jeg, sier Kostohryz på telefon fra Pershawar.

Ingen har til nå påtatt seg ansvaret for bomben.

Veibombe
Peshawar er hovedstad i North Western Frontier Province, som grenser mot Afghanistan. Lengst nord i provinsen ligger Swat-dalen, hvor pakistanske soldater og militsstyrker kjemper mot Talibans geriljakrigere.

Det har vært flere bombeangrep i området den siste tiden. Til sammen er 15 personer drept og mer enn hundre skadd i eksplosjonene.

I går ble en politimann drept da bilen han satt i kjørte over en veibombe i Peshawar. Ifølge AFP ble seks personer pågrepet og brakt inn til avhør etter gårsdagens eksplosjon.

De seks studerer ved en religiøs skole i Peshawar.

Hotellet ligger i Khyber Road-området nordvest i byen. Dette området er kjent for sin høye sikkerhet.

Både utlendinger og velstående pakistanere pleier å bo på hotellet, noe som også gjør det til et mulig mål for militante, skriver Sky News.

ELLEVE DREPT:  Minst elleve personer er drept og så mange som 46 personer skadd i selvmordsangrepet. Foto: AP Photo/Mohammad Sajjad
ELLEVE DREPT: Minst elleve personer er drept og så mange som 46 personer skadd i selvmordsangrepet. Foto: AP Photo/Mohammad Sajjad Vis mer