Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Luksusleilighet felte statsministeren

Tsjekkias Stanislav Gross gikk av i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den politiske krisen i Tsjekkia om finansieringen av statsministerens luksusleilighet førte til at statsminister Stanislav Gross gikk av i dag.

Han ledet koalisjonen i Tsjekkia i bare ni måneder før beskyldningene om tvilsom pengebruk førte til hans avgang. Bare 35 år gammel var Gross Europas yngste statsminister, og hans tid i statsministerstolen en av de korteste.

Koalisjonen vil nå bli oppløst, og det er ventet at Gross nestkommanderende, Jiri Paroubek, vil lede Sosialdemokratene og inngå en nye koalisjon med partnerne i Frihetsunionen og Kristeligdemokratene.

Paroubek var minister for regional utvikling i Gross regjering, og anses for politisk å stå til venstre for den avgåtte statsministeren. Det er imidlertid ikke ventet store endringer i den nye koalisjonens politikk.

FELT AV LUKSUS:  Statsminsiter Stanislav Gross (t.h.) trakk seg i dag. Her sammen med Tsjekkias president,  Vaclav Klaus. Foto: SCANPIX/AP
FELT AV LUKSUS: Statsminsiter Stanislav Gross (t.h.) trakk seg i dag. Her sammen med Tsjekkias president, Vaclav Klaus. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!