Fredrik Eklund:  Oppnådde ikke den lønnsomheten han håpet på i Oslo. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet/ Corbis
Fredrik Eklund: Oppnådde ikke den lønnsomheten han håpet på i Oslo. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet/ CorbisVis mer

Luksusmegler Fredrik Eklund vil stenge tapssluk

Fredrik Eklund greide ikke å kapre Oslo. Høye kostnader og dårlig drift får nå følger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Eklund-kontorene i Parkveien i Oslo er i ferd med å gå over i historien. Luksusmegler Fredrik Eklunds satsning på den dyreste delen av eiendomsmarkedet i Oslo lyktes ikke, og nå er kontoret i ferd med å bli lagt ned. Det opplyser informerte kilder til Finansavisen.

Dårlige tall Høye kostnader og dårlig drift skal være bakgrunnen for nedleggelsen. Eklund Oslo New York rapporterte i fjor et underskudd på 1,8 millioner kroner av en omsetning på 10 millioner.

Resultatutviklingen hittil i år har ikke vært bedre — snarere tvert imot. Etter det Finansavisen forstår viser bunnlinjen allerede et underskudd på to millioner kroner, og dermed er det kroken på døren.

Prosessen er i gang - Vi er inne i en prosess, men vi er ikke helt i mål. Jeg kan komme tilbake når vi er ferdig — om to dager eller en uke. Eklund har befestet seg veldig bra markedsmessig. Driftsmessig er det en annen sak. Det har ikke vært så bra, sier Eklund-megler Torbjørn Ek i en kommentar til Finansavisen.

Høye lønninger Høye lønninger skal være noe av årsaken til de svake resultatene hos Eklund Oslo New York. Etter det Finansavisen kjenner til betaler Eklund 55 prosent av omsetningen i lønn, mens de andre aktørene i bransjen ligger på mellom 35 og 40 prosent.

Franchise Eklund-navnet er likevel ikke historie i Norge. Eklund-sjef Hans Houeland, som har stått for det alt vesentlige av omsetninger, har ifølge Finansavisen til hensikt å starte opp Eklund-franchise sammen med Torbjørn Ek i hans selskap, Torbjørn Ek AS i hans gamle kontorer.

Flere bolignyheter - Selvfølgelig stiger boligprisene
Boligbyggingen fikk et skikkelig løft
Gikk 650.000 over takst - før visning
Myrseth: Det er en økende trussel i boligmarkedet