Luksusprostituert gikk på attføring

Luksusprostituert (44) er dømt for trygdebedrageri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Oslo tingrett er kvinnen funnet skyldig i å ha hevet 260.000 kroner i attføringspenger over en periode på tre og et halvt år, hovedsaklig på 2000-tallet.

Ifølge kvinnens egen forklaring kunne hun i samme periode tjene 9000 kroner dagen som prostituert.

Ifølge dommen har ikke en person krav på rehabiliteringspenger eller attføringspenger, dersom vedkommende har inntekt.

- Også penger tjent ved prostitusjon er i denne sammenheng inntekt som har betydning, og som skal opplyses. Slik inntekt er attpåtil skattbar, konkluderer dommerne.

Overforbruk

Ved årsskiftet 2003-2004 kjøpte 44-åringen en bolig i Holmenkollveien for nær fem millioner kroner. Egenkapitalen var 2,1 millioner kroner, som kvinnen hadde etter et forsikringsoppgjør.

En politirevisor har gjennomgått kvinnens økonomi fra 1996 til 2004. Revisoren konkluderer med at tilgangen på midler i perioden var litt over fem millioner, mens forbruket var på 8,6 millioner kroner, et overforbruk på nesten 3,5 millioner kroner.

Retten legger til grunn at kvinnen i perioden 2000-2004 har hatt en inntekt som prostituert på 750.000 kroner.

- Jeg kan tjene 9000 kroner om dagen. Jeg har fått til dels store lån av rike kunder. Dette er beløp som bare delvis er tilbakebetalt. I tillegg drev jeg med salg av varer fra Østen, forklarte 44-åringen om sitt påståtte overforbruk.

Korrupsjon

44-åringen er samtidig dømt for korrupsjon overfor en Oslo-advokat. Ifølge dommen tilbød kvinnen advokaten 50.000 kroner for å trekke et søksmål mot henne. Advokaten avslo imidlertid, og saken ble anmeldt.

Kvinnen er samtidig funnet skyldig i tre tilfeller av ågervirksomhet (å ta for høye renter på lån). Ved en anledning skal 44-åringen ha lånt en narkoman rederdatter 100.000 kroner mot at den narkomane undertegnet et gjeldsbrev på 200.000 kroner.

- Jeg var avskrevet av familien, det nærmet seg jul, og jeg trengte penger til narkotika, forklarte den narkomane kvinnen.

Den profilerte rederen som var faren til den kvinnen, betalte siden 200.000 kroner til domfelte, for å få saken ut av verden.

To og et halvt år

Tingretten dømte 44-åringen til ubetinget fengsel i to og et halvt år for bedragerier, trusler, korrupsjon og ågervirksomhet.

Forsvarer Arild Holden i Advokatfirmaet Elden, som fikk vite om dommen gjennom Dagbladet, mener straffen er alt for streng.

- Vi kommer til å anke både over straffeutmålingen og skyldspørsmålet, sier han.

DOMFELT: Den luksusprostituerte kvinnen ble dømt til to og et halvt år i fengsel for bedragerier, trusler, korrupsjon og ågervirksomhet.