Luksusraser videre

Rikingenes ulovlige billøp fortsatte gjennom Danmark i dag. Fartsfesten belønnes med bøter som ikke blir betalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist natt festet de gjenværende deltakerne på Hilton i København. Dyre drikkevarer rant raskt unna før konkurransen Gumball 3000 fortsatte mot London i dag.

Allerede imorges var de første tatt av politiet i Odense. En av førerne holdt en fart på 197 kilometer i timen, skriver Expressen.se. 60 tjenestemenn fra det danske utrykningspolitiet var utkommandert for å overvåke kappløpet, i tillegg til lokale politifolk.

Over 200 biler skal ha startet fra London forrige torsdag. I Danmark gjensto drøyt 100 av dem.

- Vi kan ikke akseptere at de tar loven i egne hender, sier en talsmann for politiet. - De kjører fryktelig fort og skaper fryktelig risiko.

Svensk politi beslagla flere av deltakernes førerkort i går. Men de fikk fortsette langs E 4. Regelverket gir bilisten 48 timers kjørerett etter beslaget.

- Vi sender sertifikatet til England og forteller hva de har gjort, sier den svenske politimannen Ruben Börjesson til Aftonbladet. - Der blir de dømt etter engelske regler. Formodentlig får de tilbake førerkortet.

Svensk politi har ikke hjemmel til å beslaglegge kjøretøyet, selv etter grove fartsoverskridelser. Svenskene regner heller ikke med at særlig mange kommer til å betale bøtene.

Kappløpet startet i London 26. april. Luksusbilene fra Ferrari, Mercedes, Porsche, Jaguar og andre fabrikanter av raske og dyre leketøy ble kjørt gjennom Sentral-Europa til Russland før de gjorde vendereis over Finland og Sverige. Målsnøret står i Park Lane i London.

OVERVÅKET:Dansk politi hadde hendene fulle da 13. etappe av Gumball 3000 gikk av stabelen 1. mai
PENGELEK:Det uoffisielle billøpet er inspirert av Burt Reynold's film Teh Canonball Run.