BOLIG: Denne boligen utenfor Arendal har egen nettside og ligger ute til salgs for 25 millioner kroner. Foto: Regent Eiendomsmegling
BOLIG: Denne boligen utenfor Arendal har egen nettside og ligger ute til salgs for 25 millioner kroner. Foto: Regent EiendomsmeglingVis mer

Luksusvilla til 50 mill. selges til halv pris

- At prisen ligger på halvparten av verdien, er et signal om at det ikke er et marked for 50 millioner kroner, sier megleren, Øyvind Olstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I en stri strøm av luksusboliger ut i vårmarkedet, er det mange som relanserer «gamle» objekter, skriver Finansavisen i dag.

Det mest ekstreme eksempelet er en 51-roms bolig utenfor Arendal.

- Vi blir ikke akkurat fattigere og fattigere her i landet, og det begynner å bli mange som har råd til å kjøpe sånne ting, sier Øyvind Olstad, megler i Regent Eiendomsmegling til avisen.

- Verdt 50 millioner
Olstad står bak relanseringen av en 1.200 kvadratmeter stor 51 roms villa utenfor Arendal med prisantydning på 25 millioner kroner.

Oppdraget kom gjennom det internasjonale meglernettverket Christie's, som er illustrerende for hvor bredt det må siktes for å finne en kjøper til den spesielle eiendommen.

- Kenneth Olsen har samlet de beste leverandørene innenfor alt som heter materialer, og bruker eiendommen som et showroom hvor leverandørene kan ta med kunder for å vise frem løsninger. Utgangspunktet er at prisen er satt til omtrent halvparten av teknisk verdi og vi er åpne for å ta imot potensielle kjøpere, samt bud.

- At prisen ligger på halvparten av verdien, er et signal om at det ikke er et marked for 50 millioner kroner, sier megleren til Finansavisen.

''Inspirasjonshuset''
''Inspirasjonshuset'' kalles villaen utenfor Arendal. Det er byggmester Kenneth Olsen som har bygget villaen for å vise frem det ypperste av byggematerialer og -teknikker.

Villaen er ifølge avisen en av de relativt få her i landet med egen nettside, og kategoriseres her som datastyrt og økologisk.

Huset kan by på Bang & Olufsen-anlegg i samtlige rom, datastyring av varme og energi og refleksjonskanaler som gir dagslys også i kjelleren og et lavere energiforbruk.

Boligen lå ifølge Agderposten også ute i 2011, også den gang med en prisantydning på 25 millioner kroner.

Flere nyheter Rop høyt — eller tap din rett!
Toppen Bech vil ha 21 mill. for herskapshuset
Eklund: - Selger luksus med 20 prosent margin