Orkanen Dorian:

- Lukter flere lik enn de kan finne

Frivillige leter gjennom de ødelagte områdene av Bahamas hvor selv ikke politiet vil ta seg inn. Lukten av død etter orkanen Dorian henger fremdeles tungt over øya.

DORIAN: Frivillige tar seg inn i de ødelagte områdene av Bahamas hvor selv ikke politiet vil gå. Lukten av død etter orkanen Dorian henger fremdeles tungt over øya. Video: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mer enn to uker etter at orkanen Dorian utslettet store deler av Bahamas og tok livet av minst 50 mennesker, ser den østlige delen av landet fremdeles ut som en krigssone.

I en reportasje av CNN får vi et innblikk i frivillige hjelpearbeideres utfordring med å lokalisere de 1300 personene som fremdeles er savnet etter orkanen.

Det tar bare et par sekunder før man blir overveldet av dødsstanken og den trykkende stillheten som henger over øya etter stormen.

Pulverisert av Dorian

- Politiet sier at de ikke vil gå inn dit. Det er for vanskelig for dem å se sine egne folk. De er sikre på at det er mange lik der, så vi forbereder oss på alt, sier Patricia Frelling, en sykepleier fra Florida.

Hun er en del av en medisinsk gruppe fra USA som har meldt seg som frivillig for å bistå i Grand Bahama - en tidligere vakker øy som huset 51 000 innbyggere før Dorian pulveriserte den.

De frivillige inkluderer ambulansearbeidere, sykepleiere og psykologer.

Psykologen Betsy Rosander er vant til vanskelige situasjoner. Dette blir likevel annerledes.

- Jeg tror vi kommer til å se mye som er skikkelig tøft, sier hun til CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer