Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lukter på Canada

Amerikanerne lukter på nabolandet etter valgutfallet i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er det kanadiske UDI som sier at nettsidene deres fikk seks ganger så mange treff dagen etter valget i USA. Gjennomsnittlig har nettsidene 20 00 treff fra USA, men på onsdag besøkte 115 000 amerikanske IP-adressene sidene deres. På torsdag falt besøkene igjen, men 65 000 treff er fortsatt høyt.

Velkommen!

- Da vi så på tallene den første dagen etter valget så hadde nettsidene våre nådd en ny rekord, og nesten fordoblet den forrige rekorden, sier talsmann for immigrasjonsmyndighetene Maria Iadinardi til Reuters.

Og Canada ønsker både republikanere og demokrater velkommen.

- La oss innrømme det. Vi har en populasjon på litt over 32 millioner og vi trenger helt klart at folk kommer og bosetter seg permanent i Canada, fortsetter hun.

Mobber naboen

Dermed har spekulasjonene startet. Er det Bush-trøtte demokrater som kan tenke seg å flytte over grensa? Canadierne morer seg over tallene, og kommentatorene har allerede skrevet innflytter-guide til nye borgere. Og på en satirisk nettside har flere hundre canadiere meldt seg frivillig til å gifte seg med en amerikaner.

- Åpne hjertet og hjemmet ditt. Gift deg med en amerikaner, heter det på nettstedet Marry an American.

- Bråter med canadiere har allerede forpliktet seg til å ofre singeltilværelsen for å redde sine naboer i sør fra fire år til med cowboy-konservatisme, fortsettes det.

Om amerikanere virkelig kommer til å søke om å få bosette seg i Canada vet ikke myndighetene ennå. Først om seks måneder vil man kunne se en eventuell økning i søknadsmassen. Homofiles rettigheter går i alle fall i motsatt retning i landet i nord.

<B>FREMSTE REPRESENTANT:</B> Celine Dion må være en av Canadas mest kjente. Her med Air Canada-uniform til ære for de ansatte som hun opptrådte for i Montreal i oktober.
BUSH VANT:</B> Og kanskje er det oppgitte demokrater som har begynt å se nordover.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media