Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Luktesansen eller Facebook-profilen?

Gjett hva ungdom helst ville ofret.

SJETTE SANS: Unge mennesker bruker teknologi som en slags supersans, mener folkene bak en ny, global undersøkelse. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SJETTE SANS: Unge mennesker bruker teknologi som en slags supersans, mener folkene bak en ny, global undersøkelse. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny, global studie, gjennomført av seselskapet McCann Worldgroup, har tatt mål av seg å kartlegge hva som kjennetegner dagens generasjon av unge. Studien bærer det ambisiøse navnet The truth about youth.

Studien er gjennomført blant 7000 personer mellom 16 og 30 år i Storbritannia, USA, Spania, Kina, India, Brasil og Mexico.

Undersøkelsen viser, ikke uventet, at at ungdommer ser på teknologi som svært viktig.

53 prosent av de spurte mellom 16 og 22 år, sier at de heller ville gi opp luktesansen enn å gi opp kommunikasjonsteknologien.

- Det studien viser er at teknologi forener globalt. Det er limet som binder denne generasjonen sammen. Unge mennesker bruker teknologi som en slags supersans som knyter dem til uendelig kunnskap, venner og underholdningstilbud, sier Laura Simpson i McCann World Group.