Luktet gass og bensin før det smalt i bygård

Eksplosjonsartet brann i ett av Oslo travleste kryss.

 EKSPLOSIVT:  Flammene slo rett ut på fortauet i travleste ettermiddagstrafikken rett ved Majorstukrysset i 14.30-tiden i ettermiddag. MMS-FOTO: BORGAR ELIASSEN.
EKSPLOSIVT: Flammene slo rett ut på fortauet i travleste ettermiddagstrafikken rett ved Majorstukrysset i 14.30-tiden i ettermiddag. MMS-FOTO: BORGAR ELIASSEN.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):En beboer luktet bensin, og politiet har fått tips om gasslukt i bygården på Majorstua før den eksplosjonsartede brannen i ettermiddag rett ved Majorstu-krysset.

Vaktleder Kjell Pedersen ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt bekrefter vitneutsagn om gasslukt overfor Dagbladet.

Han vil ikke kommentere spørsmål om politiet arbeider ut fra en teori om at brannen i et av Oslo travlestre møtepunkter kan være påsatt.

- Våre teknikere får ikke gjort jobben før det blir kaldt på åstedet, sier Pedersen.

- Luktet bensin utenfor Det bor om lag hundre mennesker i den sju etasjer høye bygården i Sørkedalsveien 5A.

De som var hjemme da det smalt voldsomt og flammene sto ut av vinduet fra den stengte forretningen Neverland, ble evakuert fra leilighetene i noen timer.  Ingen mennesker ble skadd.

En av beboerne i gården sier til Dagbladet sier at han reagerte på bensinlukt utenfor butikken eller egen inngang et par meter unna da han kom hjem en halv time før det smalt og noen ringte på dørklokka om at han burde komme seg ut.

- Jeg er ganske sikker på at bensinlukta ikke kom fra bensinstasjonen lenger oppe i Sørkedalsveien. Den var for intens til det, sier mannen til Dagbladet.

Tarald Høy er styreleder i sameiet for Sørkedalsveien 5A, som inneholder om lag 40 leiligheter pluss forretningslokaler.

Han avkrefter at det skal ha vært fyrverkeriutsalg i det stengte lokalet der det brant.

- Jeg lurer selvsagt på hva som kan ha vært lagret i butikken siden brannen var så eksplosiv.

- Lokalet har stått tomt for oppussing en periode, og den nye leietakeren skulle starte sukkertøybutikk under navnet Neverland, sier Høy til Dagbladet.

Han har vært i kontakt både med utleieren, som var på fjellet, og leietakeren, som var på innkjøpstur for å kjøpe varer til den nye forretningen.

Luktet gass Høy har også hørt fra en forretningsdrivende i gården at det luktet gass i kjelleren.

- Jeg har dobbeltsjekket at det ikke er noe gassanlegg her som noen kjenner til, sier han til Dagbladet.

Ifølge styrelederen var det Volvat Blomster som hadde lokalet før det ble kontor og nå hadde fått opp skilt som Neverland.

Foreløpig uten sukkertøy.