Lula siktet i korrupsjonssak

14 milliarder kroner skal ha blitt betalt i bestikkelser til politikere og korrupte direktører.

SIKTET: Påtalemyndigheten har bedt om en full, formell gransking av ekspresident Luiz Inácio Lula da Silvas rolle i Petrobras-saken i Brasil. Foto: Paulo Whitaker / Reuters / NTB scanpix
SIKTET: Påtalemyndigheten har bedt om en full, formell gransking av ekspresident Luiz Inácio Lula da Silvas rolle i Petrobras-saken i Brasil. Foto: Paulo Whitaker / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten i Brasil har tatt ut siktelse mot Luiz Inácio Lula da Silva og krever en formell gransking av ekspresidentens rolle i Petrobras-skandalen.

Det bekrefter en talsmann for den statlige påtalemyndigheten overfor Reuters, men han vil ikke spesifisere hva siktelsen gjelder. Etterforskerne mistenker blant annet at Lulas familie eide en strandleilighet som ikke er meldt inn for beskatning.

Langt mer alvorlige er anklagene om Lulas rolle i verdens største korrupsjonssak rundt det statlige oljeselskapet Petrobras. Politiet mener den fortsatt mektige ekspresidenten har nytt fordel av bestikkelser fra Petrobras, og i forrige uke ble han tatt inn til et tre timer langt avhør.

Siktelsen er foreløpig ikke godkjent av en dommer, men aktoratet har varslet et pressemøte torsdag.

Nekter Til sammen skal en sum tilsvarende over 14 milliarder kroner ha blitt betalt i bestikkelser til politikere og korrupte Petrobras-direktører. Lula har hele veien hevdet sin uskyld og hevdet at beskyldningene er politisk motivert. Han benekter også at han eide luksusleiligheten i Guarujá, som ble bygget av entreprenørselskapet OAS, ett av selskapene som knyttes til Petrobras-saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer