Lula ville ikke svare om korrupsjon

Men roste Norge opp i skyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Brasils president Lula da Silva ville slett ikke svare på ubehagelige spørsmål om korrupsjonsskandalen som har kostet flere av hans nærmeste medarbeidere i partiet jobben, da han og Jens Stoltenberg møtte en fulltallig norsk og brasiliansk presse i dag.

Pressekonferansen i Regjeringskvartalet ble holdt for å oppsummere det første besøket en brasiliansk statsleder noensinne har avlagt Norge.

– Tar det hjemme

– Dette har vi snakket om så mange ganger, vi kan ta det når vi er tilbake i Brasil igjen, var svaret fra en småirritert Lula, som derimot tok seg tid til å svare på et kritisk spørsmål om biodrivstoff basert på etanol virkelig er så miljøvennlig som presidenten framholder – blant annet fordi etanolen blandes opp med en betydelig mengde bensin.

– Jo mer bensin, desto mer biodrivstoff kan lages, svarte Lula og holdt fast på at etanolbasert drivstoff minsker klimaproblemene og skaper arbeidsplasser.

Brasils eksport av etanol til produksjon av biodrivstoff er et av hovedmotivene for Norden-rundturen den populære presidenten avsluttet i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer