Lula vinner valget i Brasil

Sosialisten Luiz Inacio Lula da Silva (57) ligger an til å vinne presidentvalget i Brasil med 63 prosents oppslutning, ifølge en valgdagsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motkandidaten Jose Serra får støtte fra 37 prosent av de spurte i valgdagsmålingen, som er bestilt av den brasilianske TV-kanalen Globo. Resultatet av målingen offentliggjøres på et tidspunkt da enkelte valglokaler i Brasil fortsatt holder åpent.

Dersom valgdagsmålingen stemmer, blir Lula den første presidenten med bakgrunn i arbeiderklassen i Latin-Amerikas største land. Brasil har hittil vært dominert av en elite bestående av militære og folk fra den økonomiske overklassen.

Brasils næringsliv og finanssektor har vært skeptisk til radikaleren som tidligere har gått imot at Brasil skal samarbeide med de internasjonale finansorganisasjonene.

Men i de siste ukene ser også næringslivet og investorene ut til å ha forsonet seg med tanken på at Lula blir valgt, ikke minst etter at han lovet å beholde et stramt budsjett, respektere Brasils internasjonale forpliktelser og godta at finansmarkedene har en viktig rolle å spille.

Markedet beroliges også av at han har utpekt den velstående industrilederen José Alencar til sin visepresidentkandidat.

(KUR)