Lund forklarer seg for retten i dag

ORKDAL (Dagbladet): - Jeg ser fram til å forklare meg. Det skal bli greit å bli ferdig med det, sa den dødssyke storrøykeren Robert Lund (67) da han ankom Orkdal herredsrett like før kl. 09 i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kom han aldri til rettslokalet. Han ble så uvel etter strålebehandlingen på Regionsykehuset i Trondheim at han måtte dra rett hjem til Hemne.

- Det var en tung dag, men det går bra nå, sa Robert Lund til Dagbladet nå i morgentimene.

I dag skal han avgi sin forklaring for retten. Det er en stor og viktig dag for den kreftsyke mannen. Han stiller derfor i pendressen, hvit skjorte og slips.

Robert Lund lider av framskreden lungekreft med spredning til hjernen. Han vet han kan dø når som helst. For å sikre at rettssaken kan gjennomføres uten Lund, er hans forklaring allerede tatt opp på video. Men slik det ser ut nå, kan han selv sitte og forklare seg i retten i dag.

Vi går nå inn i rettssakens andre uke. Det er satt av totalt ti dager til forhandlingene.

Robert Lund har saksøkt J.L. Tiedemanns Tobaksfabrik AS for å få fastslått at selskapet er erstatningsansvarlig for den skade han er påført ved bruk av røyketobakken «Petterøes nr. 3».

Søksmålet gjelder ikke utmåling av erstatning. Dette spørsmålet må løses ved forhandlinger mellom partene eller ved et nytt søksmål dersom Lund får medhold i endelig dom om ansvarsspørsmålet.

STOR DAG: Robert Lund skal avgi sin forklaring for Orkdal herredsrett i dag. Han stilte i pendressen da han ankom rettslokalet like før kl 09 i morges.