<strong>MOT NORMALT :</strong> In Amenas anlegget i Algerie har startet produksjonen igjen etter terroren i januar. Her arkivfoto fra 2005. REUTERS/Kjetil Alsvik/Statoil via Scanpix
MOT NORMALT : In Amenas anlegget i Algerie har startet produksjonen igjen etter terroren i januar. Her arkivfoto fra 2005. REUTERS/Kjetil Alsvik/Statoil via Scanpix Vis mer

Lund lovte fortsatt satsing i Algerie

Statoil-sjef Helge Lund var i går i Algerie, og forsikret algirske myndigheter om at selskapet vil fortsette sin satsing i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helge Lund møtte den algeriske energi- og gruveminister Youcef Yousfi under sitt besøk.

Tvil etter terror
39 utenlandske statsborgere, blant dem fem nordmenn, ble drept i en gisselaksjon i Statoils og BPs gassanlegg i In Amenas i januar. Det var ytterliggående islamister som sto bak terroren, og aksjonen reiste tvil om sikkerheten rundt industri i terror-utsatte områder i land i Nord-Afrika og Midtøsten. I Algerie ble terrorfaren mye større etter at Frankrike i startet sin militæraksjon i nabolandet Mali i vinter.
Helge Lund har nå besvart denne tvilen med å bekrefte «ønsket og forpliktelsen» til Statoil til å fortsette sin aktivitet i Algerie, ifølge det statlige algerirske nyhetsbyrået  APS. Det var i samtaler med energi- og gruveminister Yousfi at Helge Lund kom med sine uttalelser.

«Utmerket»
Det var for seks dager siden produksjonen ved anlegget i In Amenas sakte startet igjen etter terroren. Helge Lund sa seg glad for at produksjon ved anlegget hadde begynt, og han fordømte de som sto bak terroren.
Ifølge APS gikk Helge Lund og den algirske energiministeren gjennom rammene for sitt samarbeid. Det ble understreket at forholdet er «utmerket», ifølge APS.

<strong>TILBAKE I ALGERIE:</strong>Konsernsjef Helge Lund i Statoil. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TILBAKE I ALGERIE:Konsernsjef Helge Lund i Statoil. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer