Lundekvam vil til Europa

Southampton ligger bare fem poeng bak tredjeplassen i Premier League. - Jeg ser ikke bort fra at vi kan kvalifisere oss for Europa, sier Claus Lundekvam til Dagbladet.no. Les siste nytt om lagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med fire strake seiere er Southampton formlag nummer en i Premier League. Lundekvam lar seg likevel ikke rive med av tankene på europacupspill på The Dell kommende sesong.

- Vi har aldri vært kjent for å kjempe i toppen. Som regel har vi akkurat berget plassen. Jeg vil ikke love noe mer enn at vi bør være på øvre halvdel.

- Men jeg ser ikke bort fra at vi kan klare det, tillegger Lundekvam.

Formlag

Både nordmannen og resten av Southampton-laget har vist knallform den siste tida. I de seks siste seriekampene har motstanderlaget måttet tusle målløse av banen.

- Det er jobben vår å holde buret rent og det har vi klart. Jeg er derfor godt fornøyd med egen innsats, sier den beskjedne 28-åringen fra Austevoll utenfor Bergen

I morgendagens kamp er det bånnlaget Everton som skal forsøke å bryte gjennom Southamptons forsvarsmur. Lundekvam forventer en tøff batalje.

- Everton ligger rett over streken og er i poengnød. Jeg tror likevel at vi vinner, men vil ikke tippe noe resultat, sier han.

Deretter går det slag i slag med viktige kamper. Neste helg er det Ipswich som gjester The Dell, mens vanskelig kamper mot Leeds, Chelsea og Manchester United følger i april måned.

- Jeg tror mye avgjøres i løpet av kampene mot Everton og Ipswich. Tar vi full pott der ligger vi godt an foran innspurten.

- Dessuten pleier vi å spille best mot de gode lagene, sier Lundekvam.

Hoddle skamroses

Midtstopperen berømmer Glenn Hoddles kvaliteter når han skal forklare Southamptons voldsomme framgang denne sesongen.

- Hoddle er en glimrende taktikker og veldig flink til å få ut det beste av oss spillere. Han har også innført et system som passer oss godt, sier Lundekvam som i går ble tatt ut på landslaget sammen med lagkamerat Jo Tessem.

- Det er en ære å få spille for Norge. Det kommer nok som et resultat av at vi har prestert bra for Southampton over tid, tror Claus Lundekvam.Chelsea-Sunderland (17.03 Kl. 16.00)