Lunder dagen før pågripelsen: - Jeg har ikke medvirket til korrupsjon

Nå sitter den tidligere Vimpelcom-sjefen i politiets varetekt.

PÅGREPET: Tidligere Vimpelcom-leder Jo Lunder ble pågrepet onsdag kveld.  Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
PÅGREPET: Tidligere Vimpelcom-leder Jo Lunder ble pågrepet onsdag kveld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Den tidligere Vimpelcom-sjefen Jo Lunder ble pågrepet på Oslo Lufthavn i går kveld. Nå er han siktet for korrupsjon knyttet til Vimpelcom-saken.

Senest tirsdag avviste han overfor Dagens Næringsliv at han hadde gjort noe galt i forbindelse med saken:

- Jeg har ikke medvirket til korrupsjon og alt jeg vet er formidlet til de rette myndigheter. Når det gjelder øvrige detaljer i saken er jeg fortsatt underlagt taushetsplikt, sa Lunder til avisa tirsdag.

Nå sitter han i politiets varetekt og skal avhøres, ifølge NRK.

Vil ikke kommentere Økokrim vil ikke kommentere saken av hensyn til etterforskningen, men skriver følgende på sine  nettsider:

«Som kjent pågår det etterforsking i flere land i dette sakskomplekset. VimpelCom etterforskes både i Nederland og i USA. ØKOKRIM har bistått myndighetene i Nederland og Sveits med å innhente informasjon fra Telenor ASA, samt bistått med avhør i Norge.»

Gikk av i mars Det var 13. mars i år at Lunder informerte om at han etter eget ønske gikk av som sjef i det globale telecom-selskapet.

Det gikk fram av pressemeldingen at han gikk av for å forfølge andre muligheter. Det kom ikke fram at han gikk av fordi selskapet var under etterforskning for alvorlig korrupsjon.

Første stopp var rådgiverrolle og styrelederjobb i Evry for oppkjøpsfondet Apax, ifølge Dagens Næringsliv.

I slutten av mai i år ble Lunder ansatt som konsernsjef i Fredriksen-gruppen.

Ikke overrasket - Pågripelsen understreker alvoret i saken og hvor viktig det er at en ny høring i Telenor-saken skal finne sted. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere en politietterforskning, sier medlem Jette Christiansen (Ap) i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite til Dagens Næringsliv.

Avisa har også snakket med Erik Skutle (H) i komiteen. Han er ikke overrasket over at det er kommet en pågripelse i saken:

- Jeg vil ikke kommentere Lunde spesielt, men saken var alvorlig da bi behandlet den sist, og den har blitt verre og verre for hver dag som har gått. Der man tidligere kanskje har trodd at de norske har vært naive, tegner det deg et bilde av at de norske også har visst om ting, sier Skutle til Dagens Næringsliv.