Lundestad vil ikke beklage: - Absurd påstand om boka

Ser ingen grunn til å gjøre endringer i boka.

ORDKAMP: Geir Lundestad var direktør ved Det Norske Nobelinstitutt i 25 år, fram til han gikk av etter den foreløpig siste utdelingen nå i  desember. I hans nye bok «Fredens sekretær. 25 år med Nobelprisen», går han kraftig til angrep på Nobelkomiteens tidligere leder, Thorbjørn Jagland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ORDKAMP: Geir Lundestad var direktør ved Det Norske Nobelinstitutt i 25 år, fram til han gikk av etter den foreløpig siste utdelingen nå i desember. I hans nye bok «Fredens sekretær. 25 år med Nobelprisen», går han kraftig til angrep på Nobelkomiteens tidligere leder, Thorbjørn Jagland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Basert på det jeg har fått referert fra Jaglands påstander om boka i sitt brev til Aftenposten, så står ikke disse tingene i boka, sier Geir Lundestad til Dagbladet på telefon fra Genève.

Geir Lundestad var direktør ved Det Norske Nobelinstitutt i 25 år, fram til han gikk av etter den foreløpig siste utdelingen nå i desember.

I hans nye bok «Fredens sekretær. 25 år med Nobelprisen», går han kraftig til angrep på Nobelkomiteens tidligere leder, Thorbjørn Jagland, som i mars ble den første lederen i komiteens 114 år lange historie til å bli degradert.

I dag tar altså Jagland til motmæle og mener boka har løgner og injurierende påstander. Jagland skriver blant annet:

«Påstanden om at jeg ikke arbeidet med mine taler til Nobelseremoniene er løgn. Fakta er følgende: Jeg dro alltid på Lundestads faktagrunnlag. Men jeg skrev talene selv. De som er rundt meg kan bekrefte at jeg hvert år brukte timer, dager og uker for å få det best mulig. (...) Jeg ser at han antyder det samme om Francis Sejersted, etter min mening en av de mest prominente personligheter i nobelhistorien. Han er død og kan ikke forsvare seg.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.