Lundin mistenkt for fire nye drap

FBI har bedt om å få Peter Lundins DNA-profil fra dansk politi. Mannen som drepte sin mor, sin kjæreste og hennes to sønner, er mistenkt for ytterligere fire drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

7. april 1991 tok Peter Lundin livet av sin egen mor Anna Lundin (59) i Maggie Valley i North Carolina. Først 6. juni i 1992 ble han anholdt i Canada og utlevert til USA sammen med sin far. I mellomtiden mener nå FBI at han kan ha begått fire eller fem nye drap. I dag sitter han i et dansk fengsel etter at han ble funnet skyldig i å ha drept og partert Marianne Pedersen og hennes sønner Brian og Dennis.

FBI har kommet på sporet av Lundin igjen etter at de tok en samtale med hans cellekamerat Michael S. i Raleigh State Prison. I en hittil hemmeligholdt vitneforklaring for dansk og amerikansk politi har Michael S. kommet med opplysninger som FBI nå har klart å sette i sammenheng med fire-fem uoppklarte drap på kvinner i USA i 1991 og 1992.

Peter Lundin skal ha fortalt til Michael S. at han under rundturen i USA drepte flere kvinner, og opplysningene blir gjentatt i brev den tidligere cellekameraten fikk av Lundin.

I brevene til cellekameraten fantaserte Peter Lundin om å drepe og partere flere kvinner, slik han senere gjorde med Marianne Pettersen og hennes to sønner.

Kriminalinspektør Niels Larsen ved Hvidovre-politiet i Danmark bekrefter overfor BT Online at han deltok i avhøret. Han forteller at de ble kontaktet av Michael S. etter at han hadde lest i amerikansk presse at Lundin var anholdt for drap i Danmark. Det danske politiet reiste til USA for å skaffe seg mer bakgrunn om Lundin, og fikk også til et møte med Michael S. i januar i år.

- Cellekameraten ga et godt inntrykk og virket troverdig. Han fortalte hva han hadde fått vide av Peter Lundin, sier kriminalinspektør Larsen til BT Online. Han opplyser at de også fikk se brevene Lundin hadde sendt til den tidligere cellekameraten. Han understreker likevel at de ikke vet om Lundin har fortalt sannheten til sin cellekamerat.

Inntil nå har det ikke lyktes FBI å finne konkrete uoppklarte drapssaker som Peter Lundin kan settes i sammenheng med. Men nå har de funnet fire-fem drapssaker de ønsker å sjekke om Lundin kan ha stått bak. FBI har nå fått oversendt Lundins DNA-profil.

- Vi vet at Lundin reiste rundt i USA i circa ni måneder før han ble anholdt for drapet på sin mor. I løpet av den tiden besøkte han 12-15 stater og byer hvor han eventuelt kan ha begått forbrytelser, sier Larsen.

Mens han satt varetektsfengslet for drapet på sin mor, erkjente han drapet på sin mor overfor sin cellekamerat, melder BT Online.

DREPT:</B> Marianne Pedersen og hennes to sønner ble drept og partert. Politiet tror motivet var pengene en norsk mangemillionær ga henne.
LØSLATT: </B>Peter Lundin drepte moren Anna i USA. Etter sju års soning var han fri mann, i Danmark.