Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lundteigen: Regjeringen kan godta fusjon

Bondevik-regjeringen bør ikke sette sin stilling inn på å hindre en eventuell fusjon mellom Telenor og svenske Telia, mener Senterpartiets generalsekretær Per Olaf Ludnteigen og partiets nestleder Åse Grønlien Østmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lundteigen sier han bare kan se en eneste «kamel» som sentrumsregjeringen ikke bør prøve å svelge for å holde seg ved makten:

- Denne regjeringen bør kunne administrere det meste, bortsett fra medlemskap i EU, sier Lundteigen.

Senerpartiet mener det er viktig at Telenor er norskeid, sier partiets nestleder Åse Grønlien Østmo.

- Men jeg ser jo at Bondevik var i en tvangssituasjon i Stortinget i dag. Jeg forstår derfor at han ikke satte hardt mot hardt i saken, sier hun til NTB.

Opposisjonen sprekker

Lundteigen tror sentrusmregjeringens motvilje mot en evnetuell Telia-Telenor-fusjon etterhvert vil få støtte både i Høyre-miljøer og i deler av arbeiderbevegelsen. Han er overbevist om at det er motstandere av fusjon i Høyre og Ap også, selv om Telenor-Telia-saken har vist at opposisjonen - fra sosialdemokratiske Thorbjørn Jagland til borgerlige Jan Petersen og Fremskrittspartiet - befinner seg i samme selskap.

Sps generealsekretær avviser å kommentere om hans parti også bør være villig til å administrere en delprivatisering av Telenor.

Åse Grønlien Østmo sier at hun ikke vil stille ultimative krav i spørsmålet om delprivatisering av Telenor:

- Men det er ingen hemmelighet at jeg helst vil bevare selskapet som heleid statlig, sier hun.

Latterlig lys

Senterpartiets generalsekretær avviser ikke at regjeringen risikerer å bli framstilt i et latterlig lys dersom den nærmest godtar hva som helst for å holde seg ved makten. Ministre og regjeringer som oppter slik omtales gjerne i Danmark som «taburett-klebrere». Men Lundteigen sier han ikke er redd for at sentrusmregjeringen skal få rykte på seg for å klamrer seg til taburettene.

- Hver gang vi sluker en kamel, får vi synliggjort hva vi står for. Og hver gang vi greier det, skapes det en opinion, sier Lundteigen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!