Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lungebetennelse dreper flere barn enn noen annen sykdom

Rammer hardt og skjevt.

RAMMER HARDT OG SKJEVT: Hvert år dør 1,8 millioner barn under fem år av lungebetennelse. 98 prosent av alle dødsfall som skyldes denne sykdommen skjer i verdens fattigste land.  Foto: ANDREA GJESTVANG / Dagbladet
RAMMER HARDT OG SKJEVT: Hvert år dør 1,8 millioner barn under fem år av lungebetennelse. 98 prosent av alle dødsfall som skyldes denne sykdommen skjer i verdens fattigste land. Foto: ANDREA GJESTVANG / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Lungebetennelse tar flere barneliv enn noen annen sykdom, ifølge FN. En ny kampanje har som mål å redde 5,3 millioner barn fra å dø av sykdommen.

UNICEF og Verdens helseorganisasjon (WHO) lanserer nå et nytt prosjekt for å forebygge og behandle lungebetennelse i 68 utviklingsland fram til 2015.

Prosjektet er først og fremst rettet mot land i Asia og Afrika, men også i deler av Latin-Amerika, og koster 39 milliarder dollar.

Hvert år dør 1,8 millioner barn under fem år av lungebetennelse. 98 prosent av alle dødsfall som skyldes denne sykdommen skjer i verdens fattigste land.

Målet med kampanjen til WHO og UNICEF er klart. I 2015 skal 90 prosent av barna i de fattigste landene ammes i minst seks måneder. I tillegg skal 90 prosent få pneumokokkvaksine, en vaksine som i dag inngår i rutinevaksinering i i-land. 90 prosent av barna som får lungebetennelse skal også få behandling, ifølge kampanjen.

Dersom disse målene blir nådd, kan barnedødeligheten som følge av lungebetennelse være 65 prosent lavere i 2015 enn i 2000.

- Vi vet at strategien vil fungere, og at vi kan redde millioner av barn fra døden, sier WHOs generaldirektør Margaret Chan.


(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media