- Lungen smakte godt, som hjortekjøtt

Nicolas, «den franske Hannibal Lecter», spiste deler av cellekameraten. I dag beskrev han kannibaldrapet i detalj.

SELVERKLÆRT KANNIBAL: Nicolas Cocaign (39) risikerer livstidsstraff dersom han blir funnet skyldig i å ha drept og spist deler av cellekameraten Thierry Baudry (41). Dom i saken faller i morgen. Foto: ROBERT FRANCOIS/AFP/SCANPIX
SELVERKLÆRT KANNIBAL: Nicolas Cocaign (39) risikerer livstidsstraff dersom han blir funnet skyldig i å ha drept og spist deler av cellekameraten Thierry Baudry (41). Dom i saken faller i morgen. Foto: ROBERT FRANCOIS/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Det verste er at lungen smakte godt, som hjortekjøtt. Jeg likte det jeg gjorde.

En hardt prøvet rett satt for tredje dag på rad og hørte detaljer fra kannibaldrapssaken mot Nicolas Cocaign (39). Tobarnsfaren er tiltalt for å ha drept og spist deler av sin cellekamerat Thierry Baudry (41) for tre og et halvt år siden.

Mediene har for lengst trukket paralleller mellom Cocaign og roman-/filmfiguren Hannibal Lecter, seriemorderen og kannibalen fra bl.a. «Nattsvermeren» (1991).

Den innledende passasjen er hentet fra en psykolograpport etter et intervju med Cocaign i juni 2007. I dag fortsatte 39-åringen å beskrive drapet og kannibalismen i detalj, skriver AFP.

- Nysgjerrig på smaken Cocaign fortalte retten at det var en seksuell trang og en «nysgjerrighet på smaken av menneskekjøtt» som drev ham til å tilberede og spise en del av cellekamerat Baudrys lunge.

Den skjebnesvangre konfrontasjonen som ledet til drapet, ble utløst av at Baudry lot være å vaske hendene etter å ha vært på do. Da Cocaign konfronterte ham med sin irritasjon, ble han møtt av et «olmt blikk» - som sendte ham inn i et «ukontrollerbart raseri».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer