Lungesyke Christian: - Hver gang jeg pustet inn og ut, verket det

Men «mirakelmannen» fullførte maratonet - igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Cystisk fibrose-syke Christian Lawley (32) har en lungekapasitet på 56 prosent og har akkurat tilbakelagt 42,195 New York Marathon-kilometer.

For andre år på rad har han fullført det anerkjente løpet. Til tross for at han hater å løpe. Til tross for at lungene hans på ingen måte fungerer optimalt. Til tross for at «alle» i utgangspunktet sa at han ikke ville klare å løpe maraton. En gigantisk bragd, vil folk flest si.

- Det er «bittersweet», sier Christian til Dagbladet. Maraton i motvind Han skjelver når han spiser suppe på en kafé et par kvartaler unna målområdet på Manhattan. Klarer knapt å stå på beina. Medaljen henger stødig rundt halsen hans. «Bittersweet», altså?

- Jeg er fornøyd med å ha forbedret tida, og med å ha løpt jevnere i år, helt klart. Og når jeg hører at andre folk løpte saktere i år på grunn av den enorme vinden, er jo det motiverende.Christian klokket inn på seks timer og 15 minutter da han løpte sitt første maraton i verdensmetropolen i fjor. Han bestemte seg kjapt for å gjøre det igjen, overbevist om at han ville klare det på i underkant av seks timer, kanskje til og med fem blank. I år stoppet klokka på 06:00:27. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer