Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lunken lov

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen ved arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen har lagt fram et lovforslag om varslere som er bedre enn man kunne frykte. Det er også svakere enn hva man kunne forvente, ikke minst fordi regjeringspartiene fremmet langt dristigere og mer prinsippielle forslag i Stortinget for et år siden. På et par punkter styrkes varslernes vern, men det stilles fremdeles strenge krav til at varsling primært skje internt og at den skal være «forsvarlig». Noen av de vanskelige punktene i det opprinnelige forslaget er bare flyttet bakover til forarbeidene.

Den loven som nå ligger på bordet kan kanskje bidra til bedre rutiner i enkelte foretak, men noe godt vern for alle typer varslere gir den ikke. Slik føyer lovforslaget seg inn i et mønster av halvhjertet politikk og gjennomføringsevne som synes å prege denne regjeringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling