Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lunken NATO-reaksjon på tysk fredsplan

NATO reagerte lunkent, men positivt på en plan Tyskland har utarbeidet for å få slutt på bombingen av Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er et meget nyttig forsøk og et nødvendig forsøk på å tenke ut hvordan vi til slutt skal håndtere diplomatiet, sa NATO-talsmann Jamie Shea om det tyske forslaget. - Men for øyeblikket er ikke dette mer enn det vi kan kalle løse tanker.

Den tyske planen går ut på at NATO skal stanse alle angrep i 24 timer hvis Jugoslavias president Slobodan Milosevic begynner tilbaketrekking av styrker fra Kosovo.

NATO gjentok at Jugoslavia må oppfylle alle de fem opprinnelige NATO-kravene, blant annet om å trekke sine styrker ut av provinsen. Shea sa at Jugoslavia må stanse aggresjonen i Kosovo, trekke styrkene ut av provinsen, godta et internasjonalt militært nærvær, tillate flyktningene å vende tilbake og gå med på forhandlinger innenfor rammene som ble utarbeidet i Rambouillet. Han sa at det tyske forslaget ikke er en fredsplan, men et diskusjonspapir.

(NTB-Reuters)