Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lure-Røkke ble sure-Røkke

Kjell Inge Røkkes nye sjarmoffensiv med nyansatt medierådgiver havarerte utenfor Marienlyst med en steinrik, men sur og tverr Røkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Intervjuet i NRKs «Sommeråpent» kunne vært en lykkelig start på ei jubelhelg for finansmannen og båtføreren Kjell Inge Røkke. I dag klokka 09.00 legger Røkke-selskapet Aker Maritime fram halvårsresultatet. Selskapet har påtatt seg betydelige rentekostnader etter det overraskende oppkjøpet i Kværner, men bare kursoppgangen har gitt Kjell Inge Røkke en papirgevinst på 200 millioner kroner. Seinere i dag, klokka 13.00, vil fiskeren fra Molde smyge seg inn i kjøredressen for å frese ut i Oslofjorden i offshorebåten «Jolly Motors».

Ny hjelper

Kjell Inge Røkke, som i går valgte å stille opp i ett av sine ytterst få direktesendte intervjuer, hadde lite nytt å fortelle om hvilke planer han har for sitt oppkjøp i Kværner.

Han virket både tilknappet og lite komfortabel med intervjusituasjonen, men han ønsket helt tydelig å framstå både åpen og ærlig.

For kort tid siden ble Bjørn Dæhlies mangeårige pressetalsmann Rolf Nereng ansatt som presserådgiver for Røkke. Det er et ledd i en ny mediestrategi som Kjell Inge Røkke nå vil legge seg på. Han vil være mer tilgjengelig for pressen.

- Ikke uvennlig

Men da han kom ut av studio, ville han ikke snakke med det øvrige pressekorpset.

Da Dagbladet spurte Røkke om hvorfor han virker så uvennlig, stoppet han opp og svarte:

- Nei, jeg prøver ikke å være uvennlig. Jeg prøver å være ganske jovial og grei, sa Kjell Inge Røkke før han forsvant i bilen.

TVERR FINANSMANN: Røkke var i dårlig humør etter TV-intervjuet med NRKs Sommeråpent.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media