BEDRAG:Her ligger cruiseskipet Queen Victoria ved den franske kysten tidligere i sommer. Tyske myndigheter advarer nå mot bedrageri der det hevdet flyktninger blir fraktet på dette cruiseskipet. Foto: AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCA
BEDRAG:Her ligger cruiseskipet Queen Victoria ved den franske kysten tidligere i sommer. Tyske myndigheter advarer nå mot bedrageri der det hevdet flyktninger blir fraktet på dette cruiseskipet. Foto: AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCAVis mer

Lurer flyktninger: Hevder cruiseskip frakter dem til Norge og Sverige

Tyske myndigheter advarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En libanesisk avis har publisert en artikkel der flyktninger fra Libanon, Jordan og Tyrkia loves å bli hentet med cruiseskipet MS «Queen Victoria» og fraktet til Sverige og Norge.

Det skriver SVT og tyske Der Spiegel.

Artikkelen lokker også med at luksusskipet vil frakte flyktninger til Tyskland - som omtales som «et paradis». 

PÅ VANNET:Queen Victoria utenfor Southampton. Foto: NTB Scanpix
PÅ VANNET:Queen Victoria utenfor Southampton. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Med et bilde av luksusskipet «Queen Victoria» skriver en libanesisk avis at Sverige og Norge snart henter flyktninger fra Libanon, Tyrkia og Jordan», skriver SVT om den aktuelle avisa, som angivelig står nær Syrias diktator Bahar al-Assad

Falske forhåpninger Det tyske utenriksdepartementet har nå startet en motkampanje for å stoppe rykteflommen som gir mennesker falske forhåpninger. 

Løgnene om cruiseskipet er angivelig et av flere påfunn for å skape forhåpninger og bidra til at flere velger å betale menneskesmuglere for å komme seg ut av landene.

Flere av Tysklands ambassader i utlandet har kommet med uttalelser der de påpeker at ikke alle får mulighet til å bli værende i landet. Blant annet skal flere ha blitt lurt og lokket med tyske pass.

Uro Den store tilstrømningen av flyktninger til Tyskland er også i ferd med å skape sprekker i regjeringskoalisjonen til Angela Merkel, melder NTB.

I løpet av helga venter myndighetene at opp til 40 000 nye flyktninger kommer til landet.

Ifølge myndighetene ble 37 000 nye flyktninger registrert bare i den første uka av september. Rundt 450 000 har kommet hittil i år, og det ventes at det endelige tallet for 2015 blir 80 .000.

Men uroen og protestene er i ferd med å vokse i CSU, det konservative bayerske søsterpartiet til Merkels kristeligdemokratiske CDU, og et viktig medlem av regjeringskoalisjonen.

- Vi har mistet kontrollen, sier tidligere innenriksminister Hans-Peter Friedrich til avisa Passauer Neue Presse.

Han advarte mot ødeleggende konsekvenser av flyktningstrømmen.

Myndighetene i München, inngangsporten til et «eldorado» for mange av flyktningene og migrantene, regner med at minst 10.000 ville komme til hovedbanestasjonen i byen på lørdag alene.

Selv om Tyskland prøver å ta imot menneskestrømmen med åpne armer, sier Münchens ordfører Dieter Reiters at han er svært bekymret over utviklingen.

- Vi vet ikke lenger hva vi skal gjøre med alle flyktningene, sier han, ifølge NTB.

Til Norge
Flere hundre flyktninger har de siste dagene kommet til Sverige. Mange vil videre til Norge eller Finland.

- Et stort antall av dem som har kommet i dag og i går, vil ikke søke asyl i Sverige. De vil videre til ett av våre naboland, Finland eller Norge, sier pressetalsmann Emelie Smedslund Migrationsverket til TT lørdag kveld.

Svenske myndigheter har ikke tall på hvor mange flyktninger som har kommet til Sverige de siste dagene, men sier at det dreier seg om flere hundre.

Flyktninger og migranter som ikke har billett eller penger til billett, får likevel kjøre med offentlig transport i Sverige. Både det svenske togselskapet SJ og en rekke andre trafikkselskap sier ja til det.

- Av humanitære grunner vil vi ikke tvinge hardt prøvde mennesker ut av togene dersom de mangler billett, sier pressetalsmann Ronny Hörstrand i SJ.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram