Lurer flyktninger: Hevder cruiseskip frakter dem til Norge og Sverige

Tyske myndigheter advarer.

BEDRAG:Her ligger cruiseskipet Queen Victoria ved den franske kysten tidligere i sommer. Tyske myndigheter advarer nå mot bedrageri der det hevdet flyktninger blir fraktet på dette cruiseskipet. Foto: AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCA
BEDRAG:Her ligger cruiseskipet Queen Victoria ved den franske kysten tidligere i sommer. Tyske myndigheter advarer nå mot bedrageri der det hevdet flyktninger blir fraktet på dette cruiseskipet. Foto: AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En libanesisk avis har publisert en artikkel der flyktninger fra Libanon, Jordan og Tyrkia loves å bli hentet med cruiseskipet MS «Queen Victoria» og fraktet til Sverige og Norge.

Det skriver SVT og tyske Der Spiegel.

Artikkelen lokker også med at luksusskipet vil frakte flyktninger til Tyskland - som omtales som «et paradis». 

- Med et bilde av luksusskipet «Queen Victoria» skriver en libanesisk avis at Sverige og Norge snart henter flyktninger fra Libanon, Tyrkia og Jordan», skriver SVT om den aktuelle avisa, som angivelig står nær Syrias diktator Bahar al-Assad

Falske forhåpninger Det tyske utenriksdepartementet har nå startet en motkampanje for å stoppe rykteflommen som gir mennesker falske forhåpninger. 

Løgnene om cruiseskipet er angivelig et av flere påfunn for å skape forhåpninger og bidra til at flere velger å betale menneskesmuglere for å komme seg ut av landene.

Flere av Tysklands ambassader i utlandet har kommet med uttalelser der de påpeker at ikke alle får mulighet til å bli værende i landet. Blant annet skal flere ha blitt lurt og lokket med tyske pass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer