Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lurt av bedrageridømt taktekker

Jusprofessor Henning Jakhelln føler seg rundlurt av taktekkeren Cato Oliversen, og har anmeldt 24-åringen for bedrageri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOSLE (Dagbladet): Oliversen skal ha kostet Jakhelln 280 000 kroner, og professoren krever full gransking av taktekkeren.

Oliversen har allerede flere illsinte kunder på nakken, etter at han i flere tilfeller skal ha fått store forskudd på takarbeid som aldri ble skikkelig ferdigstilt. Dagbladet har tidligere satt søkelys på taktekkerens virksomhet. Nå er en av Norges mest anerkjente eksperter på arbeidsrett, Henning Jakhelln (65), i en rettstvist med Oliversen.

Fikk stort forskudd

I april ble Sandefjord-mannen hyret inn for å legge om taket på ekteparet Jakhellns enebolig på Hosle i Bærum. Flere av professorens naboer hadde brukt Oliversen, og var greit fornøyd med arbeidet. Men etter at taktekkeren og hans folk var ferdige, satt ekteparet igjen med et tap på 280 000 kroner, ifølge anmeldelsen.

- Vi betalte ham 180 000 kroner på forskudd. Han sa at han hadde mye utestående fra andre kunder, og trengte penger til materialer. Akkurat da tok forstanden ferie, det er min kone og jeg enige om nå, sier 65-åringen med et skjevt smil.

Oliversen er fra før siktet for å ha bedratt et eldre ektepar i Oslo for 570 000 kroner. I kjølvannet av dette kravet har ekteparet begjært pant i Oliversens nyinnkjøpte BMW. I tillegg har han ytterligere en sak under etterforskning. 24-åringen fra Sandefjord ble i 2001 dømt for bedrageri. På bare fire år har taktekkeren blitt innklaget til Forliksrådet 11 ganger.

Søksmål og motsøksmål

Professoren og kona Ingelise sa stopp neste gang taktekkeren ba om penger. Jakhelln mener at arbeidet som ble utført av Oliversen, ikke holdt mål. Til slutt valgte han å bruke et annet firma som gjorde jobben helt på nytt.

- Etter at taket var revet, ble det stående uten noen form for tildekking. det førte til at vi fikk vannskader i huset. I tillegg til de 180000 kronene, vil vannskadene koste oss 100 000, sier ekteparet.

Oliversen var den første som varslet rettssak etter takjobben, da han krevde å få utbetalt de siste 100000 kronene for jobben. Jakhelln svarte da med et motsøksmål på 280 000 kroner. Etter at Dagbladet omtalte Oliversens virksomhet i starten av november, valgte Jakhelln også å politianmelde 24-åringen.

- Dette gjelder ikke bare oss, og de pengene vi har tapt. Jeg synes det er hoppende galt at vi og andre skal bli lurt, samtidig som Oliversen kjører en dyr BMW og bor i en luksuriøs villa som står registrert på en annen. Han har vist en utrolig ansvarsløshet, som gjør oss opprørt.

Oliversen skrev selv kontrakt med ekteparet Jakhelln, og brukte senere fire personer til å utføre jobben for seg. Jakhelln hadde inntrykk av at flere av arbeiderne var asylsøkere, og at de hadde liten eller ingen faglig bakgrunn.

- Da de fire dukket opp for å fjerne det gamle taket, skjønte vi snart at vi hadde blitt lurt. Vi ga også uttrykkelig beskjed om at de gamle takplatene inneholdt asbest, men de fire og Oliversen rev dem av og kastet dem ned i en container uten engang å bruke munnbind, sier 65-åringen til Dagbladet.

Fant ingen penger

I mars må 24-åringen fra Sandefjord møte Jakhelln i retten, der begge parter krever økonomisk kompensasjon fra hverandre.

Ekteparets advokat Alf Marcus Wiegaard i DLA Nordic opplyser at det er tatt arrest i to av Oliversens biler.

- Vi forsøkte å se om vi kunne ta arrest også i eventuelle bankkonti, men vi fant ingen penger, sier Wiegaard til Dagbladet.

Jusnestoren har liten tro på å få pengene tilbake, men han mener at både politiet og skattemyndighetene må gå Oliversen etter i sømmene.

- Politiet bør etterforske anmeldelsene samlet. I tillegg bør likningsmyndighetene og skattemyndighetene se nøyere på Oliversen og de han opptrer sammen med. Jeg kan ikke sjekke dette som privatperson, men disse myndighetene har hjemler i massevis, sier Henning Jakhelln til Dagbladet.

3961 tegn/80 linjer lagret

FORBANNET: Jusprofessor Henning Jakhelln (65) og kona Ingelise (65) mener Cato Oliversen gjorde en slett jobb, etter å ha fått 180 000 kroner i forskudd. Nå har ekteparet anmeldt Oliversen for bedrageri.
NYE ANKLAGER: Cato Oliversen (24) etterforskes for flere tilfeller påstått bedrageri i forbindelse med sin virksomhet som taktekker. Her er 24-åringen på vei ut av boligen til jusprofessor Henning Jakelln i vår.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media