Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lurt av gamle tv-bilder

I Dagsrevyen i går trodde tv-seerne at de så bilder av «Kursk» på havdypet, men bildene var en sju år gammel arkivfilm av den havarerte «Komsomolets».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK Dagsrevyen presenterte i går kveld en reportasje om at en eksplosjon hadde påført den havarerte ubåten «Kursk» store skader. Reportasjen var illustrert av TV-bilder som viste en ubåt som hadde et oppflerret skrog. Problemet er at ubåten på bildet er «Komsomolets», ikke «Kursk».

En nærmere titt på bildene i dagens aviser viser både slam og tangrester på vraket, som avslører at havaristen må ha ligget en stund på havbunnen før bildene ble tatt.

- Jeg ble forbannet når jeg så NRK-innslaget, fordi jeg var med og tok disse bildene av Komsomolets i 1993, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Vaktsjef Ragnar Auglænd i Dagsrevyen innrømmer umiddelbart at NRK gjorde en glipp i sendingen.

- Vi villedet nok seerne litt med dette innslaget. Vi la riktignok på en vignett innledningsvis om at dette var et arkivopptak, men vignetten lå ikke lenge nok på skjermen, sier Auglænd.

Han understreker at TV-bildene var fjernet i innslaget i Kveldsnytt senere på kvelden.

(NTB)