Lurt av mafiaen med juggel og glassperler

LOMÉ (Dagbladet): Henning Holstad (48) og kollegaen (31) gjorde avtale med en kvinne som kan være kona til den dødsdømte krigsforbryter Foday Sankoh. De to skulle ta vare på et pengeskap med smykker og juveler verd 250000 US-dollar. De skulle oppbevare den for madame Sankoh i fem år. I går ble de to løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men da sikkerhetspolitiet i Togos hovedstad Lomé åpnet safen dagen etter at Holstad og hans 31 år gamle ansatte ble arrestert, fant de bare glassperler og verdiløse plastsmykker.

De norske lykkejegerne var lurt trill rundt av den angivelige fru Sankoh og det som trolig er en internasjonal mafiabande fra Nigeria og Kamerun.

- Ringte ikke alarmklokkene, Holstad?

- Hvor skulle de ringe? Vi hadde sjekket alt. Alle papirer var i orden. Ålreit, dette er Afrika, men vi hadde ingen grunn til å tro vi ble lurt, sier Frp-mannen.

Svindelsaken

  • Henning Holstad og en 31 år gammel kollega ble arrestert i Togo 20. september. Utenriksdepartementet i Togo nektet for arrestasjonen, men nordmennene satt i sentralfengselet i hovedstaden Lomé.
  • 4. oktober sa en tjenestemann at nordmennene er siktet for besittelse av kokain og for ulovlig innføring av militært materiell.
  • Holstad og kollegaen har snakket med en kvinne med tildekket ansikt på hotell Krimas i Lomé. Hun kan ha vært kona til opprørslederen i Sierra Leone, Foday Sankoh.

Dødsdømt

I går bestemte en forhørsdommer i Lomé seg for å løslate de to kollegene fra budbilbransjen i Oslo. Men før det fortalte Holstad sin versjon av historien til Dagbladet. I grålysningen i går morges møtte vi de fengslede nordmennene i det beryktede sentralfengselet i hovedstaden. Kontrasten var enorm til luksushotellet de sjekket inn på i går kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer