Lurt for 300 000 på sex-chat

Menn vil se damer - politiet venter strøm av svindelanmeldelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mannen i 40-årene var smart nok til å gi fra seg kortnummer og pin-kode for å se bilde av en ung dame han chattet med på det erotiske nettstedet eros.no. Kontoen var tappet for nærmere 300.000 kroner før han rakk å blunke.

Politiet i Follo har også fått anmeldelser fra to andre menn som er blitt lurt for 65.000 og 13.500 kroner etter latt seg friste av kontakt med unge damer på det samme nettstedet.

- Metoden som er brukt er ikke kjent av politiet fra tidligere. Det er all grunn til å advare. Anmeldelsene har kommet i løpet av de siste to ukene, og vi frykter at det vil komme en lang rekke saker av samme karakter, sier førstebetjent Eivind Valland ved Ski politistasjon til Østlandets Blad.

Politiet har pågrepet to kjente kriminelle fra Østfold og Oslo i forbindelse med etterforskningen av den ene av sakene.

De to sakene politiet har kommet lengst med, dreier seg om to middelaldrende menn som ville komme i kontakt med yngre kvinner. For å få se bilder, har mennene fått krav om å betale en beskjeden sum.

Betalingen skal skje ved å fylle opp kvinnens kontantkort for mobiltelefon gjennom fiktive teleselskap som Tele 4 eller Telemetero. Mennene skal betale med kredittkort, og under transaksjonen har de fått vite av en \'teleoperatør\' på nettstedet at de må oppgi pin-koden på kortet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer