Lurt for 300 000 på sex-chat

Menn vil se damer - politiet venter strøm av svindelanmeldelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen i 40-årene var smart nok til å gi fra seg kortnummer og pin-kode for å se bilde av en ung dame han chattet med på det erotiske nettstedet eros.no. Kontoen var tappet for nærmere 300.000 kroner før han rakk å blunke.

Politiet i Follo har også fått anmeldelser fra to andre menn som er blitt lurt for 65.000 og 13.500 kroner etter latt seg friste av kontakt med unge damer på det samme nettstedet.

- Metoden som er brukt er ikke kjent av politiet fra tidligere. Det er all grunn til å advare. Anmeldelsene har kommet i løpet av de siste to ukene, og vi frykter at det vil komme en lang rekke saker av samme karakter, sier førstebetjent Eivind Valland ved Ski politistasjon til Østlandets Blad.

Politiet har pågrepet to kjente kriminelle fra Østfold og Oslo i forbindelse med etterforskningen av den ene av sakene.

De to sakene politiet har kommet lengst med, dreier seg om to middelaldrende menn som ville komme i kontakt med yngre kvinner. For å få se bilder, har mennene fått krav om å betale en beskjeden sum.

Betalingen skal skje ved å fylle opp kvinnens kontantkort for mobiltelefon gjennom fiktive teleselskap som Tele 4 eller Telemetero. Mennene skal betale med kredittkort, og under transaksjonen har de fått vite av en \'teleoperatør\' på nettstedet at de må oppgi pin-koden på kortet.

Dermed har svindlerne skaffet seg alt de trenger for å handle i mannens navn på nettet.

Mennenes iver etter å treffe unge damer har toppet seg seint på kvelden, og svindlerne setter i gang umiddelbart i nattens mulm og mørke. De handler på nett før banker og forsmådde menn rekker å reagere dagen derpå.

Lurt for 300 000 på sex-chat

- Stort sette dreier det seg om dyre elektriske varer. De to vi pågrep, var ferd med å hente ut flatskjermer og dyre mobiltelefoner fra en butikk i Ski, sier førstebjetent Valland.

Politiets etterforskning viser at chattekåte menn har hatt lav terskel for å utlevere både kortnummer og koder. Kunder på eros.no trenger ikke å registrere seg med navn, og det har gjort sakene vanskelige både for chatterne og for politiet.

VILLE HA BILDER: Mennene oppga kortnummer og pinkode til en dame han chattet med på Eros.no.