- Lurt til å bli Kristi Brud

Åsa Waldau om hvordan hun ble lurt av pastoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg elsket hans... jeg trivdes med Helge, og jeg føler meg lurt, sa Åsa Waldau da retten ble satt etter lunch 13.30 torsdag ettermiddag.

Aldri forelsket

Hun beskriver også sin store skuffelse - over pastoren, som hun i en lenger periode hadde pleid et svært nært og godt vennskap - og kollegialt forhold til.

Hun hevder imidlertid hun aldri har vært forelsket i ham.

- Det var en sterk, uttrykksfull kjærlighet, men jeg har aldri vært dødsbetatt eller forelsket.

- Han presset meg

Ifølge Waldau lyktes Helge Fossmo i innbille henne at hun var 'Kristi brud' i en periode.

- Helge har presset meg til å leve et liv som ikke er meg. I dag har jeg fått kjennskap til at Helge veldig mye har brukt mitt navn for å utøve en slags makt bak min rygg, hevder Waldau. Det i følge Expressens referat fra retten i ettermiddag.

Trodde alt han sa

Waldau sier det aldri falt henne inn at Fossmo talte usant om noe, men at hun reagerte da han ville innlede et forhold til barnepiken Sara Svensson - samtidig som han var gift med hennes søster.

- Man pratet om ren søskenkjærlighet, der en mann og kvinne kan omgås uten at det er noe seksuelt.

- Siden kom det til en idé om at 'min hustru skal dø og jeg skal ha Sara', det er klart jeg reagerte da, fortalte Waldau.

- Hvordan kan en mann gå og tenke at hans hustru skal dø igjen? Og straks etter han har giftet seg?

Hun forklarer hvordan hun tenkte - at hun forsøkte å få Sara Svensson til å innse at det var galt å bo under pastorens tak - omstendighetene tatt i betraktning:

- Jeg ønsket ikke min søster Alexandra det livet.

-<wbr> HAN LURTE MEG: I dag var det Åsa Waldau, alias Kristi brud, sin tur i retten. Hun beskriver Helge Fossmos oppførsel og skuespill som 'fullstendig ufattelig'.