- Lurt til å dømme Thomas Quick

Granskingsrapport påpeker masse feil i rettssakene mot seriemorderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Thomas Quick er dømt for sju drap, begått i tidsrommet 1976-1988. Nå kan samtlige dommer bli opphevet. Årsaken er en granskingsrapport som har gått gjennom alle rettssakene mot Quick. Ifølge justisombudsmann Göran Lambertz har både aktor og politi begått feil under etterforskning og rettergang.

Mened og ledende avhør

- Rapporten avslører at det har blitt begått en masse feil i samtlige rettssaker mot Thomas Quick. Det hevdes at påtalemyndigheten og politiet har begått slike feil som har ført til at domstolene har blitt lurt til å felle ham, sier Lambertz til Aftonbladet.

Mened, bevisforfalskning og ledende avhør er noe av uregelmessighetene som blir påpekt.

Justisombudsmannen skal gå nøyere gjennom rapporten før de avgjør hva som skal skje videre med saken. Men Lambertz bekrefter at konsekvensen kan bli at dommene mot Quick oppheves.

- Jeg skal først høre med påtalemyndigheten og politiet før vi avgjør om vi skal ta dette videre. Teoretisk sett kan dommene oppheves. Dette blir i så fall en lang prosess, sier Lambertz.

Har anmeldt politiet

Statsadvokat Christer van der Kwast og politimenn som har avhørt Quick er anmeldt for grov tjenestefeil. Ifølge anmeldelsen skal politiet ha ledet etterforskningen i retningen mot at Thomas Quick skulle bli dømt for drapene.

Rapporten er utarbeidet av tidligere straffeadvokat Pelle Svensson. Flere av de pårørende til Thomas Quicks drapsofre har anmeldt Kwast og politimennene.

Thomas Quick er dømt for tre drap på nordmenn; Trine Jensen i 1981, Gry Storvik i 1985 og Therese Johanessen i 1988.

DØMT: En granskingsrapport sår nå tvil om rettssakene som førte til at Thomas Quick er dømt for sju drap, tre av dem i Norge.