Lurt til å jobbe i Syria. Spyttet i fjeset da hun ville hjem: - Agenten sa at det var som USA

Lures til slaveri for rike syriske familier.

VIRKELIGHETEN: Denne siden av Damaskus blir holdt skjult for de nepalske kvinnene som lures til å jobbe som hushjelper for rike syriske familier. Foto: Reuters / NTB scanpix
VIRKELIGHETEN: Denne siden av Damaskus blir holdt skjult for de nepalske kvinnene som lures til å jobbe som hushjelper for rike syriske familier. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Se for deg et liv der du jobber døgnet rundt for luselønn, du har ingen venner i landet du oppholder deg i, det er ingen som snakker språket ditt der, arbeidsgiveren din behandler deg som en løshund - og utenfor herjer verdens kanskje verste krig.

Fattige nepalere, filippinere, pakistanere, srilankere og bangladeshere har i flere år reist, mer eller mindre frivillig, til gulflandene og Malaysia for å jobbe. Som byggearbeidere, drosjesjåfører, servitører eller som au pair.

Dagbladet belyste i artikkelserien «Fotballskandalen» hvordan nepalere lider i Qatar som følge av det planlagte fotball-VM i 2022. Nå står nye nepalere fram og forteller om en mulig enda verre skjebne.

- Jeg visste ingenting om Syria. Jeg ante ikke at det var krig. Rekrutteringsagenten fortalte meg at det var som USA, sier Gyuanu Reshmi Magar (25) til The Guardian.

Rundlurt Hun sier hun ble lovt jobb i Dubai, men at hun i stedet ble fraktet til Syria - via India, Oman og Dubai. Hun ante ikke at hun skulle jobbe i en krigssone.

- Da jeg først spurte familien jeg jobbet for om bombene, svarte de at det var en militærøvelse, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer