Lurt til å strippe av falsk politimann

Får 6,1 millioner dollar i erstatning fra McDonalds.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En McDonaldsansatt får 6,1 millioner dollar i erstatning fra McDonalds, etter at hun ble lurt til å kle av seg på bakrommet på en av kjedens restauranter i Mount Washington i USA.

Kvinnen ble lurt til å strippe for at det skulle foretas en kroppsvisitasjon, av en person som ringte restauranten og utga seg for å være fra politiet, melder AP.

McDonalds må ut med kjempeerstatningen fordi retten mente de ikke hadde gjort nok for å forhindre overgrepet som skjedde, selv om innringeren hadde slått til også andre ved andre McDonnaldsrestauranter i landet.

Den 21 år gamle kvinnen, Louise Ogborn, var bare 18 år da overgrepet skjedde.

Ringte sjefen
En person som ga seg ut for å være fra politiet, ringte inn til Louises kvinnelige sjef og sa at en av hennes ansatte hadde stjålet en veske fra en kunde. Mannen ga en beskrivelse av den ansatte, som kunne likne på Louise Ogborn.

Sjefen kalte Donna inn på bakrommet. På instruksjon fra det hun trodde var en politimann, fikk hun Donna til å gi fra seg telefonen, nøklene sine og lommeboka. I tillegg ble hun bedt om å kle av seg alle klærne, helt ned til undertøyet. Hele hendelsen ble fanget opp av et overvåkingskamera på bakrommet.

Donna forteller at hun nektet for å ha gjort noe galt.

- Jeg er en ærlig person. Jeg kunne aldri ha gjort noe slikt. Jeg bad henne ringe politiet for jeg hadde ikke gjort noe galt, forteller hun til ABC News.

FANGET OPP AV OVERVÅKNINGSKAMERA:  En ung jente ble lurt til å strippe på bakrommet til en McDonnaldsresteutant i USA. Bildet er fra overvåkningskameraet på bakrommet.
FANGET OPP AV OVERVÅKNINGSKAMERA: En ung jente ble lurt til å strippe på bakrommet til en McDonnaldsresteutant i USA. Bildet er fra overvåkningskameraet på bakrommet. Vis mer

Ble misbrukt

Etter en stund måtte den kvinnelige sjefen forlate stedet for å ta seg av andre ting i restauranten. Innringeren ba da om at en annen ansatt måtte passe på Louise til politiet kom. Sjefen fikk tak i en mannelig ansatt som skulle vokte der til politiet kom. Donna var da naken, og hadde bare et teppe til å dekke seg med.

Den mannelige ansatte utnyttet situasjonen, og tvang Donna til å utføre seksuelle handlinger på han. Donna var fanget på bakrommet i tre og en halv time.

McDonalds advokater, mente selskapet ikke var ansvarlig for overgrepet, og sier at søksmålet mot dem bare kommer fordi det er mulig å få penger ut av dem.

Ogborn mener derimot selskapet har opptrådt uansvarlig ved ikke å ta grep som kunne hindret det som skjedde med henne, og fikk medhold av retten.

Dømt for overgrep

Den kvinnelige sjefen fikk en betinget dom for sin rolle i overgrepet.

På spørsmål fra en reporter fra ABC news om hva hun tenkte da hun fikk sin ansatte til å strippe og ransaket henne, svarte hun.

Lurt til å strippe av falsk politimann

- Jeg trodde det var en politiinspektør. Jeg tenkte ikke at det kunne være noe lureri, sier hun.

Mannen som utnyttet situasjonene og misbrukte den unge kvinnen seksuelt soner nå en dom på fem og et halvt år.

En mann fra Florida ble siktet for å ha ringt inn luretelefonen, men ble frikjent i fjor sommer. Politiet opplyser likevel at luretelefonene har sluttet å komme etter at han ble arrestert.

ADLØD TELEFONSTEMME: Den kvinnelige sjefen adlød det hun trodde var en poltimann som sa at hun måtte ransake Louise.
GLAD: En svært glad Louise Ogborn mottar nyheten om at hun er tilkjent en kjempeerstatning.