Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lurt til å strippe på danskebåten

Med bind for øynene ble kvinnen lurt til å kle seg naken foran flere hundre passasjerer på danskebåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken kommer opp for Oslo byrett.

En sein juninatt i fjor sommer ble kvinnen overtalt til å delta i en selskapslek om bord på danskebåten. Hun fikk utdelt en svart plastsekk som dekket hele kroppen. Oppgaven var å ta av seg alle klærne inni posen og bytte med en meddeltaker som også hadde fått bind foran øynene. Men før leken begynte, ble den svarte plastsekken byttet ut med en gjennomsiktig plastsekk uten at deltakerne var klar over det. Dermed kledde de seg nakne foran flere hundre medpassasjerer.

- Hun følte seg så krenket at hun anmeldte saken, forklarer politifullmektig Hege Henriksson ved Oslo politidistrikt.

Nektet bot

De to som arrangerte selskapsleken, ble ilagt en bot på 20000 kroner, men de nektet å vedta boten. Dermed må de nå møte i Oslo byrett, tiltalt for ærekrenkelser etter straffelovens paragraf 246.

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette før saken er behandlet i retten, sier den ene av de tiltalte.

Selskapsleken skjedde om bord på Color Lines båt Color Festival, som går fra Oslo til Hirtshals. Informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen understreker at denne typen underholdning ikke er vanlig.

- Vi beklager sterkt det som har skjedd, og tar avstand fra slik underholdning, sier Mathisen.

Lukket selskap

Han forteller at underholdningsinnslaget fant sted på et såkalt bransjecruise, et lukket selskap om bord i en av båtens danserestauranter.

- Selskapsleken var helt ukjent for oss inntil kvinnen tok kontakt med oss. Vi tok da umiddelbart affære overfor leverandøren av dette bransjecruiset og de som arrangerte underholdningen, sier Mathisen.

Brewery International arrangerte cruiset med inviterte gjester fra restaurant- og barbransjen. De hadde leid inn to menn som skulle stå for underholdningen.

- Jeg burde kanskje satt meg bedre inn i hva som skulle være underholdningen den kvelden, men det gjorde jeg altså ikke, sier markedssjef Helge Olsen i Brewery International.

Selskapet vedtok boten på 10000 kroner, men det gjorde ikke de to som sto for underholdningen.

Hele Norges coronakart