Lurte alle med falske sjekker

Huskjøpere ble lokket med Skeidar-sjekker på 50 000 om de bestilte hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forretningsmannen Robert Lund, som er under politietterforskning for bounndragelser og regnskapstriksing fra sitt eget selskap Allmogehus Norge AS, lokket huskjøpere med gavesjekker fra Skeidar om de kjøpte hus fra hans selskap.


Dagbladet.no har snakket med flere huskjøpere som skulle hatt de ettertraktede gavesjekkene, men bare én fikk det.

Betalte kontant

Trusler om politianmeldelse førte til at Robert Lund hostet opp 50 000 kroner kontant i løpet av en times tid til en av huskjøperne.

- Vi maste og maste om sjekken, men fikk den aldri. Hele tiden var det nye unnskyldninger. Til slutt ringte jeg Lund og sa jeg var på vei til Skeidar i Sarpsborg. Om han ikke møtte opp innen en time med sjekken lovet jeg at det skulle bli bråk, sier huskjøper Ann-Kristin Wensås til Dagbladet.no.

Da Wensås kom frem til møbelgigantens senter i Østfold-byen fant hun, som ventet, ikke Robert Lund.

- Jeg henvendte meg til noen av de ansatte og fortalte hva det gjaldt. De hadde aldri hørt om Skeidar-sjekken og samarbeidet med Allmogehus, men de fortalte at en mann nettopp hadde vært innom og kjøpt en gavesjekk for 50 000 kroner.

De ansatte fortalte Wensås at mannen ikke ønsket å ha med seg sjekken. Den skulle personalet oppbevare inntil noen kom og ba om den.

FÅ FIKK UT PENGER: Ann-Kristin Wensås var den eneste som fikk pengene fra Robert Lund.
FÅ FIKK UT PENGER: Ann-Kristin Wensås var den eneste som fikk pengene fra Robert Lund. Vis mer

- Jeg fikk sjekken og dro hjem. Nå har vi huset fullt av Skeidar-møbler som jeg har kjøpt i kjedens butikk i Drammen.

Vurderer politianmeldelse

- Vi har aldri inngått noe samarbeid med Allmogehus Norge eller Robert Lund. Vi har ikke engang hørt om ham før i sommer. Da ringte en person og fortalte om sjekkene, sier administrernde direktør Nils Sund i Skeidar til Dagbladet.no.

Lund skal ha fortalt huseiere at Allmogehus dekket 20 000 kroner av sjekkenes verdi, mens møbelkjeden skulle dekke resten. Skeidars gevinst var at møbelselskapet ble profilert på Allmogehus sine nettsider.

- Vi er et offer i denne saken, men det som er enda verre er at mange familier er blitt lurt av Allmogehus som har lokket med disse sjekkene, sier Sund.

Skeidars ledelse vurderer nå å politianmelde Robert Lund for forholdet.

<B>LOKKET MED GAVESJEKKER:</B> Forretningsmann Robert Lund.
<center><a href=mailto:oor@dagbladet.no>oor@dagbladet.no</a> eller <a href=mailto:keg@dagbladet.no>keg@dagbladet.no</a></center>
<B>FIKK IKKE SJEKKEN SIN:</B> Ingunn Meberg Brøvig og Gunnar Brøvig.