Tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn

Lurte alle på spektakulært vis

I reneste hollywoodstil skal industritoppen Carlos Ghosn ha rømt fra straffeforfølgelse i Japan.

RØMTE JAPAN: Tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn skal ha kommet seg til sitt luksuriøse hjem i Beirut, Libanon etter en spektakulær flukt fra Japan. Foto: AP/ NRB Scanpix
RØMTE JAPAN: Tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn skal ha kommet seg til sitt luksuriøse hjem i Beirut, Libanon etter en spektakulær flukt fra Japan. Foto: AP/ NRB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det «store eventyret» skal ha involvert Ghosns kone Carole, gregorianske musikere og tidligere spesialsoldater, skriver The Guardian.

I går kom nyheten om at den forhenværende Nissan-Renault-Mitsubishi-sjefen mandag hadde klart å flykte fra Japan for deretter å dukke opp i sitt luksushjem i Beirut, Libanon.

I Japan er den tidligere bilindustritoppen anklaget for økonomisk utroskap, og, i påvente av den videre rettsprosessen, hadde japanske myndigheter sørget for døgnkontinuerlig kameraovervåking av Carlos Ghosns hjem i Tokyo.

Dessuten har Ghosns japanske forsvarer, advokat Junichiro Hironaka, hevdet at han er i besittelse av klientens tre pass, så det har framstått som en gåte hvordan det skulle være mulig for Ghosn å unnslippe japanske myndigheter.

Spektakulær flukt

Nå spekuleres det likevel i om industritoppen, som er statsborger i Brasil, Frankrike og Libanon, kan ha kommet seg til Beirut ved hjelp av et fransk eller libanesisk pass.

Nyhetsbyrået Reuters refererer til en libanesisk tjenestemann som hevder Ghosn var i besittelse av et lovlig, fransk pass da han ankom hjemlandet mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer