Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lurte eksen og fikk ham drept

Milliardærarvingen tiltalt for å ha fått den nye kjæresten til å skyte eksen og livvakta til å dumpe ham.

TILTALT: Den kinesisk-amerikanske milliardæravringen Tiffany Li er tiltalt for overlagt drap på sine barns far, Keith Green. Hun nekter straffskyld. Foto: AP Photo/Tony Avelar/NTB Scanpix
TILTALT: Den kinesisk-amerikanske milliardæravringen Tiffany Li er tiltalt for overlagt drap på sine barns far, Keith Green. Hun nekter straffskyld. Foto: AP Photo/Tony Avelar/NTB Scanpix Vis mer

Tiffany Li (31) møtte mandag retten i San Francisco, tiltalt for overlagt drap på eksen Keith Green (27) i en svært oppsiktsvekkende drapssak i byen på den amerikanske vestkysten i 2016.

Ikke bare betalte Li rekordstore 350 millioner kroner i kausjon for å kunne forbli hjemme mens hun ventet på rettssaken, men omstendighetene rundt selve drapet på den lovende kokken er meget spesielle og førte til stor oppstuss rundt rettssaken mandag.

Den 28. april 2016 forsvant Keith Green sporløst fra San Francisco. To uker etter ble liket hans funnet i Geyserville 110 kilometer nord for byen.

FORSVARERE: Tiffany Lis dvokater Geoffrey Carr og May Mar. Foto: AP Photo/Tony Avelar/NTB Scanpix
FORSVARERE: Tiffany Lis dvokater Geoffrey Carr og May Mar. Foto: AP Photo/Tony Avelar/NTB Scanpix Vis mer

Det ble raskt slått fast at Green hadde blitt drept, men da politiet 20. og 21. mai gjorde arrestasjoner, var det mange som sperret opp øynene.

Milliardærarving

En av dem var Greens kjæreste og mora til hans to barn - milliardærarvingen Tiffany Li. Den andre var Lis nye kjæreste på tidspunktet, Kave Bayat.

Ifølge påtalemyndigheten skulle Green opprinnelig møte sine barns mor på en pannekakerestaurant denne kvelden. I stedet for å spise pannekaker, skal Li ha invitert han med hjem til luksusvillaen de tidligere hadde delt i et eksklusivt San Francisco-nabolag.

Der skal hennes nye kjæreste ha ventet på dem i garasjen, rettet pistolen mot Greens munn og skutt ham til døde, skriver Washington Post.

Deretter skal de ha betalt Lis livvakt for å frakte bort liket og å dumpe det i skogen langs en grusvei. Paret skal ha kranglet om både penger og foreldrerett over barna. Da aktoratet holdt sitt innledningsforedrag mandag forsøkte de å tegne av milliardærarvingen Li som en egoistisk og grådig kvinne som bestilte drap på eksen for å få omsorg for barna.

Livvakt innrømmer dumping

Livvakten, Olivier Adella, har innrømmet sin medvirkning i saken og at paret beordret ham til å dumpe liket. Han har dermed vitnet mot sin tidligere arbeidsgiver og hennes nye kjæreste, som fortsatt sitter fengslet.

Påtalemyndigheten mener også at Li og Bayat forsøkte å skjule sin egen involvering etter drapet og at de skapte falske alibier.

Hennes forsvarsadvokater mener at livvakta er hjernen bak og at han drepte Green i en mislykket kidnapping. Forsvarer May Mar argumenterte for at det tidligere paret allerede hadde avgjort omsorgsretten for barna, skriver Associated Press.

- Straks han forsvant, ble anklagene rettet mot Tiffany. De hadde en disputt om omsorgen, men forholdet deres var aldri så dårlig at hun ønsket å se ham skadd eller drap, sa hun i retten.

Rettssaken har blitt utsatt en rekke ganger, og er nå berammet fram til midten av november.

«Familiens svarte hull»

Green og Li møttes i 2009 da han var 21 og hun 23 år gammel. De flyttet sammen kort tid etterpå, men Green var aldri en populær mann hos Lis styrtrike familie.

Lis mor, som tok med seg ektemannen og barna til California i 1992, har selv ifølge nyhetsbyrået Associated Press omtalt Green som «familiens svarte hull».

Hun skal også ha sett seg lei på at datterens kjæreste hadde marihuanaplanter og at han drakk for mye. Han klarte heller ikke å holde på en jobb i byggebransjen, og var arbeidsledig selv om paret levde i overdådig luksus.

Kjærlighetsproblemene for paret startet da Green introduserte Li for en av sine venner, Kaveh Bayat, som nå også er tiltalt for drapet.

Bayat og Li innledet et forhold, og i oktober 2015 ble Green kastet ut av villaen paret hadde bodd i Hillsborough utenfor San Francisco.

De to kranglet lenge om hvem som skulle ha foreldrerett over parets to barn, men skal ha blitt enige om å dele. Den 30. april skulle være den første helga Green fikk ha barna, men to dager tidligere forsvant han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling